Τους έβαλαν στον σταυρό τα κορίτσια των Κούρδων κι οι Τούρκοι έγιναν καπνός πετώντας τον εξοπλισμό

Freepen.gr - Η αντάρτικη γυναικεία ομάδα του YJA Star πραγματοποίησε επιτυχείς ενέργειες εναντίον των τουρκικών δυνάμεων κατοχής στο νότιο Κουρδιστάν το Σάββατο. Σύμφωνα με το κέντρο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG), μια γυναίκα σκοπευτής πυροβόλησε και σκότωσε έναν κατακτητή στο Xant Xr στο Heftanîn νωρίς το Σάββατο το πρωί. 

Ο YJA Star αφιέρωσε αυτήν τη δράση στον διοικητή Zelal Sîdem, ο οποίος έπεσε στο Heftanîn πριν από ένα χρόνο.  

Στο Avaşîn, οι μαχήτριες του YJA Star πραγματοποίησαν επιχείρηση σαμποτάζ στις 8:50 π.μ. εναντίον μιας εχθρικής μονάδας που προσπαθούσε να προχωρήσει από τον Girê Silêman στο Sirtê Navçela. Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη δράση. Όταν τα τουρκικά στρατεύματα υποχώρησαν σε μικρή απόσταση, πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη πράξη σαμποτάζ, η οποία σκότωσε έναν ακόμη εισβολέα.  

Οι υπόλοιποι στρατιώτες εγκατέλειψαν τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό στο συγκρότημα και έφυγαν. Ο στρατός μετέφερε τους νεκρούς με ελικόπτερο το βράδυ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail