Η Τουρκία σπεύδει να διαβεβαιώσει τη Ρωσία για το κανάλι της Κωνσταντινούπολης

Freepen.gr - Η Τουρκία δήλωσε ότι τα σχέδια για κατασκευή καναλιού 40 χιλιομέτρων για την παράκαμψη των στενών του Βοσπόρου δεν θα επηρεάσουν τη διακυβέρνηση του τελευταίου, αναφέρει το ahvalnews.com.

Θα διατηρηθεί η Σύμβαση του Μοντρέ για το Βόσπορο του 1936, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνομιλιών στην νότια πόλη της Αττάλειας της Τουρκίας την Τετάρτη, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η απαίτηση του Μοντρέ δε θα επηρεάσει επίσης το κανάλι της Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Τσαβούσογλου. Η Τουρκία εγγυάται την ελεύθερη διέλευση πλοίων μέσω του Βοσπόρου βάσει της Σύμβασης του Μοντρέ και επιβάλλει μια μικρή, περιορισμένη χρέωση σε άλλα πλοία, όπως φορτηγά πλοία και πετρελαιοφόρα για την κάλυψη του κόστους.

"Η Ρωσία είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με τους Τούρκους συναδέλφους μας για την εφαρμογή της συμφωνίας Μοντρέ", δήλωσε ο Λάβροφ σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail