Καρπενησίου σε Πέτσα: ''Η Εκκλησία στοχεύθηκε και θέλετε σε άδειους ναούς να πούμε για το εμβόλιο;''

Την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 ο αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανός Πέτσας πραγματοποίησε επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επισκέψεώς του στην επαρχία μας, τόσο στην Αυτοδιοίκηση όσο και στους κοινωνικούς φορείς του τόπου μας. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η συνεργασία έτσι ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα της πανδημίας που μαστίζει τη χώρα μας.

Ο κ. Πέτσας απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη Καρπενησίου ανέφερε πως: "προσβλέπουμε στην βοήθεια σας ώστε να φτάσει το μήνυμα εμβολιαζόμαστε γιατί ζούμε, αλλιώς απλώς μετράμε τις ημέρες που περνούν. Και είναι καλό για εμάς, τους οικείους μας και για όλους όσους ζουν στο κοινωνικό σύνολο που συναναστρεφόμαστε. Και πιστεύω ότι εσείς που μιλάτε στις καρδιές των πιστών και των ανθρώπων μπορείτε να μεταφέρετε πολύ καλύτερα από τον οποιονδήποτε αυτό το μήνυμα."

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος απάντησε πως: "μπορούμε, θεωρητικά μπορούμε, γιατί μην ξεχνάτε ότι αυτό το πρόβλημα έχει θίξει την Εκκλησία αρκετά και οι εκκλησίες είναι ποια άδειες. Οπότε το ερώτημα είναι σε ποιους απευθυνόμαστε; Έτσι, ξέρετε πολύ καλά ότι δημιουργήθηκαν πάρα πολλά προβλήματα, στοχοποιηθήκαμε σαν θεσμός, όχι σαν διοίκηση, όλο αυτό το διάστημα και οι εκκλησίες, ειδικά στα χωριά που πάμε είναι άδειες. Δηλαδή να απευθυνθούμε που; Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα".

"Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση, εγώ σας το λέω ευθέως δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Ο αδερφός μου δεν το έκανε, η αδερφή μου το έκανε. Ελεύθερος ο καθένας να λειτουργήσει και να σκεφτεί όπως θέλει. Σίγουρα για το κοινωνικό καλό πρέπει οι άνθρωποι να εμβολιαστούν. Από την άλλη όμως επειδή υπάρχουν και πολλές ενστάσεις νομίζω ότι για μας, επειδή έχουμε ήδη φορτωθεί πολύ, αν σας δείξω e-mail, επιστολές και τέτοια, τι σχόλια δεχόμαστε και από τις δύο πλευρές. Η μια να μας θεωρεί ότι έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα, η άλλη να μας θεωρεί τζιχαντιστές. Κατακρινόμαστε από όλους, περπατάμε σε τεντωμένο σχοινί και έχω την αίσθηση ότι αν μπούμε σε αυτή την λογική τελικά θα μείνουμε μόνοι μας στις εκκλησίες χωρίς κανένα πιστό".

Ακολούθησε ένας διάλογος ανάμεσα στους δύο άνδρες με τον αν. υπουργό να λέει ότι «είμαστε για τα δύσκολα».

"Σας λέω ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουμε μείνει μόνοι. Μακάρι και όπου μπορούμε θα βοηθήσουμε αλλά σας λέω ανοιχτά και επίσημα δεν μπορούμε, δεν μπορώ εγώ. Και μπορείτε να ρωτήσετε, δεν θα βρείτε άνθρωπο να πει ότι εγώ τον απέτρεψα, γιατί πιστεύω ειδικά πως όποιοι έχουν προβλήματα πρέπει να το κάνουν οπωσδήποτε" - συμπλήρωσε ο κ. Γεώργιος τονίζοντας πως δε θα ήθελε να του πει κάποιος, οτι τον ώθησε να κάνει το εμβόλιο και να παρουσιάσει παρενέργεια.

"Των Θεοφανείων οι τηλεοράσεις δείξανε πλάνα με αγιασμούς χωρίς μάσκες, με κόσμο και ήταν πλάνα παλαιοτέρων ετών αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να αποκαταστήσει την αλήθεια. Και έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά που φάνηκε ότι σε όλο αυτό το διάστημα η Εκκλησία στοχεύθηκε. Δεν είμαστε μαζί, δυστυχώς, δεν φταίω εγώ. Αυτή είναι μία πικρή αλήθεια που βγαίνει μέσα από την πραγματικότητα. Μακάρι, σας λέω κι εγώ δεν θέλω κανένας άνθρωπος να νοσήσει, το πέρασα, δεν είναι εύκολο.Παρά το ότι το πέρασα σχετικά εύκολα, ήταν μερικές μέρες πολύ δύσκολες. Κανείς δεν θέλω να νοσήσει και πρέπει οι άνθρωποι, ειδικά επιμένω όσοι έχουν προβλήματα να ακολουθήσουν τους κανόνες υγιεινής και τον εμβολιασμό αλλά εμένα δεν μου είναι εύκολο να μπω σε αυτή την διαδικασία. Ό,τι μπορούμε σας λέω να βοηθήσουμε, αλλά δεν μπορώ να γίνω επιτακτικός" - πρόσθεσε στην συνέχεια ο κ. Γεώργιος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail