Κικίλιας: Με σεβασμό και αγάπη παροτρύνουμε και τους Ρομά συμπολίτες μας να εμβολιαστούν

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Κλιάφα στα Σπάτα Αττικής, όπου από το πρωί κινητή ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας διεξάγει rapid tests στους κατοίκους.

Ο κ. Κικίλιας συνομίλησε με τους κατοίκους του καταυλισμού και τους παρότρυνε να εμβολιαστούν άμεσα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη συχνού testing με στόχο την ασφάλειά τους.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των κ.κ. Κικίλια και Σταμάτη.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Υπάρχει και πρέπει να υπάρχει μέριμνα της οργανωμένης Πολιτείας για όλους τους ανθρώπους, όλους τους συμπατριώτες μας, τους συμπολίτες μας, για αυτούς που δεν μπορούν, για αυτούς που δεν έχουν, για τις ειδικές ομάδες του πληθυσμού.

Γι’ αυτό τα κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Υπουργείου Υγείας είναι σήμερα εδώ για να κάνουν testing και παράλληλα είμαστε εδώ για να παροτρύνουμε και τους Ρομά να εμβολιαστούν.

Συνομίλησα εδώ με νέα παιδιά, με τις οικογένειές τους. Με πολύ μεγάλη συναίσθηση του καθήκοντος, αγάπη και σεβασμό, θέλουμε να πείσουμε όσο πιο πολλούς συμπολίτες μας γίνεται, για τις ευεργετικές συνέπειες του εμβολιασμού και να έρθουν να εμβολιαστούν.

Η οργανωμένη Πολιτεία θα κοιτάξει με τον Γενικό Γραμματέα και όλα τα επιμέρους ζητήματα για τη στήριξη αυτών των ανθρώπων, για τα βασικά στοιχεία τα όποια έχει ανάγκη ένας τέτοιος οργανωμένος καταυλισμός.

Το μήνυμα, όμως, είναι ότι η Covid-19 είναι ένας τεράστιος εχθρός της Δημόσιας Υγείας και εμείς δίνουμε τη δυνατότητα στους συνανθρώπους μας εδώ – και σε όλη τη χώρα – να τεσταριστούν και να εμβολιαστούν.

Βλέπω ότι υπάρχει διάθεση γι’ αυτό και θα φροντίσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε και σε όλους τους υπόλοιπους καταυλισμούς, όπου υπάρχουν ειδικές ομάδες, να φτάσουμε και να τεστάρουμε και να εμβολιάσουμε.

Παράλληλα, είναι κάτι που βλέπω ότι το ζητούν εδώ οι κάτοικοι της περιοχής, να βοηθήσουμε έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής και αυτό είναι σημαντικό.

Στους ανθρώπους αυτούς προέχει η ισονομία και η ισοπολιτεία, τους σεβόμαστε και θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε έτσι ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και τη ζωή τους.

Γ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Για την Κυβέρνηση, για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ευχαριστούμε τον Υπουργό Υγείας, ευχαριστούμε τον ΕΟΔΥ. Ήρθαμε εδώ να ενημερώσουμε, να κάνουμε rapid test στους συμπολίτες μας Ρομά, να τους ενημερώσουμε για τον εμβολιασμό, να εμβολιαστούν. Έτσι δείχνουν οι ίδιοι ότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και δίνουν το καλό παράδειγμα.

Είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής τους, αλλά και να τους ενημερώσουμε για τα θέματα της Δημόσιας Υγείας.

Ζούμε μια περίοδο Covid και οι Ρομά δείχνουν ότι με τη σωστή ενημέρωση μπορούν και αυτοί και να κάνουν τα rapid test και να εμβολιαστούν, δίνοντας τα παράδειγμα και σε άλλους. Και ειδικά οι νέοι Ρομά, που είναι η πλειονότητα του πληθυσμού, δείχνει ότι είναι κοντά σε αυτό.

Τους ευχαριστούμε, ευχαριστούμε τον Υπουργό Υγείας που είναι εδώ σήμερα και δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του Υπουργείου Υγείας που έχει αναλάβει όλο αυτό το κομμάτι και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους για μια καλύτερη μέρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail