Ο Μητσοτάκης "ένωσε" τους φιλάθλους του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟΚ εναντίον του

Οι εμβολιασμένοι “ρίχνουν” την κυβέρνηση Μητσοτάκη…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης εξέδιδε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τις Αρχές η είσοδος στα γήπεδα θα γίνεται ΜΟΝΟ από φιλάθλους που ανήκουν στις εξής κατηγορίες: 1. Πλήρως εμβολιασμένοι και 2. Όσοι έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες και είχαν αρνητικό τεστ τουλάχιστον 14 μέρες πριν την είσοδό τους στο γήπεδο.

Παρατηρήσεις:

-Οι φίλαθλοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ή έχουν ραντεβού για εμβόλιο μιας δόσης σε ημερομηνία μεταγενέστερη, μπορούν να προμηθευτούν διαρκείας ή εισιτήριο αλλά θα πρέπει για να παραλάβουν το διαρκείας τους και να εισέλθουν στο γήπεδο να έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολιασμού.

-Οι φίλαθλοι που έχουν νοσήσει πρέπει να φέρουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό και κατά την προμήθεια του διαρκείας τους και κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

Αγαπητοί μας φίλαθλοι,

όλοι στην ομάδα μας, ποδοσφαιριστές, προπονητές, αθλητικό και διοικητικό προσωπικό, ιατρικό τιμ, για να κάνουμε απρόσκοπτα τα ταξίδια και τους αγώνες προετοιμασίας αλλά και τους επίσημους που ακολουθούν, εμβολιαστήκαμε με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson.

Υπάρχουν ραντεβού για όλους, είναι μια διαδικασία λίγων λεπτών και μπορείτε να προστατέψετε την οικογένειά σας και την κοινωνία, να εξασφαλίσετε τον εαυτό σας αλλά και τη θέση σας στο γήπεδο για να είμαστε και πάλι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».


Η “Θύρα 7” ακυρώνει τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού…

Λίγο αργότερα, το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι ένθερμοι οπαδοί του Ολυμπιακού της ιστορικής “Θύρας 7” έβγαζαν την παρακάτω ανακοίνωση, εκφράζοντας την διαφοροποίησή τους στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Την στιγμή́ που σχεδόν όλες οι δραστηριότητες στην Ελλάδα έχουν ανοίξει και ενώ́ είχατε ΞΕΧΑΣΕΙ ότι αφορά́ τον αθλητισμό́ και τους οπαδούς.

Αυτήν την στιγμή́ λοιπόν, που συμπληρώνονται 18 μήνες απουσίας από́ το σπίτι μας, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ και ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ μας βάζετε στο δίλημμα να διαχωρίσουμε τους οπαδούς σε εμβολιασμένους και μη. Σε όσους νόσησαν η δεν νόσησαν.

Η ΘΥΡΑ 7 είναι ΥΠΕΡ του δικαιώματος να αποφασίζει ο καθένας για τον εαυτό́ του όπως εκείνος θέλει. Κανένας ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ δεν θα καταπατήσει την ανθρώπινη ελευθέρια. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να καταστήσετε ένα ΑΝΟΙΧΤΟ γήπεδο ΑΣΦΑΛΕΣ.

Όποιος θέλει μπορεί́ να κάνει το εμβόλιο ή να μην το κάνει. Όποιοι επιθυμούν θα είναι ΜΕΣΑ και όποιοι δεν επιθυμούν ΕΞΩ.

Όλοι όμως θα παραμείνουμε μια γροθιά́ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Κάποιοι μέσα και κάποιοι άλλοι απ’ έξω με μπύρες και συνθήματα όπως στην φιέστα.

Μια κερκίδα, μια ομάδα, ένας λαός. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Υ.Γ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να διαθέτουμε τα διάρκειάς στο πέταλό μας στους συνδέσμους».


Ποιος είναι Πρωθυπουργός στην Ελλάδα;

Μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και την σφοδρή επίθεση της “Θύρας 7” που αριθμεί χιλιάδες ανθρώπους και κυρίως νέους, κατά παράδοξο τρόπο, μετά από τρεις ημέρες ήλθε η επίσημη ανακοίνωση της Πολιτείας (29 Ιουνίου 2021) διά στόματος του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι από τις 15 Ιουλίου 2021 στα γήπεδα θα εισέρχονται μόνο οι εμβολιασμένοι και οι οποίοι θα φορούν μάσκες προστασίας. Όρισε δε, πως η μέγιστη κάλυψη των γηπέδων θα καλύπτει το 85% της χωρητικότητάς τους.
 

 Όχι στο διχασμό της κυβέρνησης…

Έτσι είναι πλέον γεγονός αδιαμφησβήτητο, πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τις νέες εξαγγελίες του διαχωρίζει την ελληνική κοινωνία σε εμβολιασμένους και μη. Ένας ωμός διαχωρισμός και ο οποίος έχει ξεσηκώσει θύελλα αντίδρασης του λαού μας, που αντιλαμβάνεται πως δημιουργείται ένας νέος ζημιογόνος για το ελληνικό Έθνος, διχασμός.

Τον οποίο αντελήφθησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, όπως είδατε παραπάνω, αλλά και του Άρη (σύνδεσμος Ιερολοχιτών), που εκφράστηκαν σκληρά με ανακοίνωσή τους που δημοσίευσαν μη Συστημικά Μέσα, αλλά και της ΑΕΚ (ιστορικός σύνδεσμος της “Original”). Η αναφορά σε όλες τις ανακοινώσεις γίνεται για την προσπάθεια διχασμού των ανθρώπων σε εμβολιασμένους και μη.

Στην δε ανακοίνωση των “Ιερολοχιτών” υπήρχε και η παρακάτω αναφορά:

«…Κουμάντο να κάνετε στη Βουλή ΣΑΣ, γιατί του λαού δεν είναι σίγουρα με την τόση βρωμιά που υπάρχει εκεί μέσα.

Θα μας βρείτε απέναντι σε όποιον διαχωρισμό θέλετε να επιβάλλετε και σε τρομονόμους που θέλετε να περάσετε για να δικαιολογήσετε την ανικανότητα σας να κάνετε κάτι σωστό για την χώρα.

Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που θεωρεί σωστό για τον εαυτό του και μόνον αυτός. Δημοκρατία δεν έχουμε; η μόνο στα χαρτιά;».


Ώριμοι και ανήσυχοι φίλαθλοι, ανώριμη και εφησυχάζουσα κυβέρνηση…

Ωστόσο την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 από τον λαό του Ολυμπιακού δόθηκαν ακόμη πιο σκληρές απαντήσεις στο ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας τους για το Champions League, την κορυφαία διασυλλογική οργάνωση.

Αφού παρ΄ ότι διψασμένος ο κόσμος, ώστε να παρακολουθήσει μετά από μήνες έναν ποδοσφαιρικό αγώνα της αγαπημένης του ομάδας και παρ΄ ότι η κυβερνητική απόφαση επέτρεπε κάλυψη του 85% της χωρητικότητας του γηπέδου “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, εν τούτοις οι φίλαθλοι που προσήλθαν στον αγώνα ήταν κατά πολύ λιγότεροι. Και μην επικαλεστεί κάποιος ως δικαιολογία ότι βρισκόμαστε στην μέση του καλοκαιριού, γιατί θα του απαντήσω πως ο λαός μας δεν έχει πλέον οικονομική δυνατότητα για διακοπές.

Αλλά ελάχιστος ήταν ο κόσμος του Ολυμπιακού και στην “Θύρα 7”. Όπου σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αλλά και της διοίκησης του Πειραϊκού σωματείου, όλοι όσοι εισήλθαν ήταν εμβολιασμένοι.

Αλλά δείτε γιατί καταρρίπτεται ο κυβερνητικός μύθος περί εμβολιασμένων και μη, που παπαγαλίζουν όλα τα Συστημικά Μέσα και μας λέγουν πως στις λαοσυνάξεις σε πολλές ελληνικές πόλεις, οι συμμετέχοντες είναι κάποιοι ψεκασμένοι, που αντιδρούν στον εμβολιασμό. Αποκρύπτοντας ότι το διακύβευμα των συμμετεχόντων είναι ο διχασμός με τον οποίο τροφοδοτεί τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα που ξεσηκώνει στους δρόμους το λαό μας. Η στέρηση της ελευθερίας του. Η στέρηση των δημοκρατικών και εργασιακών του δικαιωμάτων. Ο εξαναγκασμός στον εμβολιασμό.

Απτό παράδειγμα λοιπόν, τα δυο πανό που ανέβασαν στην “Θύρα 7” οι εμβολιασμένοι οπαδοί των ερυθρολεύκων.

Στέλνοντας λογικά μηνύματα σε μια παράλογη κυβέρνηση.

Δύο μεγάλα πανό που αφορούσαν τον εμβολιασμό κατά του Covid-19.

Το πρώτο έγραφε: «Ο εξαναγκασμός γεννάει Νέα Σμύρνη», ενώ το δεύτερο έλεγε: «Εμβόλιο, δικαίωμα του καθενός. Κάτω η χούντα και ο εξαναγκασμός».

Έτσι αυτοί οι “ανεγκέφαλοι” νέοι έχουν υψηλότερα αισθητήρια και περισσότερες ανησυχίες για τα εθνικά μας θέματα, απ΄ ότι αυτή η κυβέρνηση.

Το δηλώνει άλλωστε το πρώτο πανό, που αναφέρεται πως ο εξαναγκασμός γεννάει Νέα Σμύρνη. Και βεβαίως μπορεί να κυριαρχήσει η άποψη πως η αναφορά γίνεται στην Μικρασιατική καταστροφή και ότι αυτή προήλθε από διχασμό. Ένας καταστροφικός διχασμός στις ημέρες μας, όταν ο Τούρκος μη σεβόμενος και μη υπολογίζοντας, ούτε τον ΟΗΕ, ούτε τις μεγάλες δυνάμεις, δημιουργεί δεδικασμένα σε Αιγαίο και Κύπρο.

Βέβαια μπορεί και να παραπέμπει στα επεισόδια κατά της αστυνομικής βίας που ένωσαν όλους τους φανατικούς φιλάθλους ομάδων στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Να προσθέσω όμως πως παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Τετάρτης του Ολυμπιακού, οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκα. Δηλαδή άλλη μια ανυπακοή προς την αυταρχική ελληνική κυβέρνηση.

Τέλος να σημειώσω πως ο αγώνας καλυπτόταν από το Mega, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη και το γεγονός της ανάρτησης των δυο πανό απέκρυψαν οι δημοσιογράφοι της μετάδοσης του αγώνα.
 

Όλος ο λαός μια γροθιά κατά της αυταρχικής κυβέρνησης Μητσοτάκη…

Αλλά διαβάστε παρακαλώ και την ανακοίνωση των ένθερμων οπαδών του ΠΑΟΚ, της “Θύρας 4” και τις αποφάσεις τους:

«Τον τελευταίο 1,5 χρόνο, βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατανοούμε το μέγεθος και την κρισιμότητα της κατάστασης και αναγνωρίζουμε ότι δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι να μιλήσουμε για την υγειονομική διαχείριση, αλλά είναι οι γιατροί, η επιστημονική κοινότητα και οι υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Λίγο καιρό πριν, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα γήπεδα της χώρας θα ανοίξουν ξανά “μόνο για εμβολιασμένους”, με την επίδειξη μάλιστα του σχετικού πιστοποιητικού. Με την παρούσα ανακοίνωση δεν σκοπεύουμε να τοποθετηθούμε επί των εμβολίων, αλλά επί της πρωτόγνωρης και άκρως επικίνδυνης πολιτικής διχασμού και διακρίσεων που εισάγει η κυβέρνηση.

Ως Σύνδεσμοι Φίλων Π.Α.Ο.Κ., δεν διανοούμαστε το διαχωρισμό των συνοπαδών μας επί καμίας απολύτως βάσης, είτε αυτή είναι ιατρική, είτε κοινωνική, είτε οικονομική, είτε σχετίζεται με την καταγωγή τους. Δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε καμία πολιτική που εισάγει διακρίσεις ολόκληρων κοινωνικών ομάδων και τεράστιων τμημάτων του πληθυσμού με το πρόσχημα τις “έκτακτης διάκρισης”. Είμαστε άλλωστε απολύτως σίγουροι ότι οι “έκτακτες” και “προσωρινές” πολιτικές διαχωρισμού και διακρίσεων έρχονται για να μείνουν, σήμερα με πρόσχημα τον ιατρικό φάκελο, και αύριο με βάση ενδεχομένως τα φρονήματα, τις πεποιθήσεις, την καταγωγή, την οικονομική επιφάνεια ή οτιδήποτε άλλο.

Παράλληλα, πέρασε από τη Βουλή το περίφημο νέο αθλητικό νομοσχέδιο του Αυγενάκη το οποίο, μέσα σε ένα γενικό πλαίσιο διαφόρων εξυπηρετήσεων και φωτογραφικών διατάξεων, επανέφερε το ιδιώνυμο για τους οπαδούς. Ναι, το ίδιο ιδιώνυμο που είχε ψηφίσει ο Ορφανός και είχε καταπέσει πανηγυρικά, έπειτα από μακρόχρονες κινητοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή που παλεύουν να μας πείσουν ότι η διάκριση και ο διαχωρισμός με βάση την επιλογή του εμβολιασμού είναι προσωρινή, η κυβέρνηση φέρνει μία ακόμα πιο αδιανόητη διάκριση σε βάρος κάθε ανθρώπου που πηγαίνει στα γήπεδα… (Στην “Τσουκνίδα” η αναφορά της “Θύρας 4” για το νέο κατόρθωμα της κυβέρνησης).

…Με βάση όσα έχουμε αναφέρει, ανακοινώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε πολιτικές διακρίσεων και διαχωρισμών. Απαιτούμε ίση μεταχείριση και σεβασμό των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Δεν θα διαχωρίσουμε τους συνοπαδούς μας σε καμία βάση και για κανένα λόγο, και δεν θα επιτρέψουμε το δικό μας σπίτι, το δικό μας πέταλο, να αποτελέσει χώρο στον οποίο θα ευδοκιμήσουν τέτοιου είδους πρακτικές. Η αγάπη μας για τον Π.Α.Ο.Κ. μας ενώνει, δεν μας διαχωρίζει.

Παίρνουμε την σκληρή για τους εαυτούς μας απόφαση, να απέχουμε από τα γήπεδα ως διαμαρτυρία απέναντι στην πρωτόγνωρη αυτή πολιτική διαχωρισμών, την οποία δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε. Αρχής γενομένης από το πρώτο ευρωπαϊκό εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας, η ΘΥΡΑ 4 θα παραμείνει κλειστή. Δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε για την κατάργηση των διαχωρισμών και την κατάργηση του αντισυνταγματικού νόμου Αυγενάκη και είμαστε σίγουροι πως θα έχει την ίδια κατάληξη, τόσο ο νόμος όσο και ο πολιτικός πατέρας του, με τον προηγούμενο εμπνευστή τον Ορφανό, ήτοι στα αζήτητα της πολιτικής ιστορίας.

Ξεκαθαρίζουμε πως η στάση μας αυτή επουδενί δεν αλλάζει τη λυσσαλέα στήριξή μας στον Π.Α.Ο.Κ. και σε όλα τα τμήματά του, η οποία θα συνεχίσει και με τους τρόπους που έχουμε ανακοινώσει, όπως με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας για την οικονομική στήριξη του τμήματος μπάσκετ και των ερασιτεχνικών τμημάτων, παρά το γεγονός πως δεν θα βρισκόμαστε εντός γηπέδου.

Εμείς όλοι μαζί για μια ζωή».


“Τα κάναμε τα εμβόλια, αλλά την ζωή μας δεν την πήραμε πίσω και φταίτε εσείς…”…

Αλλά και καλλιτεχνικός κόσμος και οι οποίοι εμβολιάστηκαν είναι κατά της αυταρχικής κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Επί παραδείγματι, η ηθοποιός Χριστίνα Παππά και επιχειρηματίας στη Μύκονο, προφανώς εμβολιασμένη, δήλωσε μεταξύ των άλλων:

«Μόλις πληροφορήθηκα για τα μέτρα και έχω γίνει έξαλλη. Πρέπει να πω πως όλοι σεβόμαστε το γεγονός ότι είναι μια πανδημία, δικοί μου άνθρωποι έχουν περάσει από την κόλαση του κοροναϊού και είναι πάρα πολύ δύσκολο, όμως από εκεί και πέρα δεν μπορείς να παίζεις με τις ζωές, τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά του άλλου. Εσείς καλά μιλάτε εκ του ασφαλούς από τις θεσούλες που βρίσκεστε και καλό θα ήταν να παίρνατε άλλα μέτρα. Τα ρίχνω όλα στους λοιμωξιολόγους. Εγώ σήμερα πως θα πληρώσω το προσωπικό μου; Δεν ξέρω τι πρέπει να πω. Είναι ντροπή σας».

Όπως η τραγουδίστρια του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού Ελένη Δήμου:

«Ντροπή σας κύριοι και κυρίες. Ακυρώνονται φεστιβάλ γιατί θα έχουν κόσμο. Η Περιφέρεια στο Κιάτο δεν κάνει την συναυλία στην γενέτειρα του Γιάννη Σπανού γιατί θα έχει κόσμο… Στην Επίδαυρο που είχε 20 χιλιάδες ανθρώπους και μπράβο εκεί δεν έχουν θέμα...

Ντροπή σας κύριοι και κυρίες, ντροπή σας. Το ζήσαμε και πέρυσι αυτό.
Στο Ηρώδειο δεν υπήρχε πανδημία ενώ στις άλλες εκδηλώσεις η πανδημία κάλπαζε…

Είμαι από εκείνους που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου αλλά την ζωή μου πίσω δεν την πήρα. Και φταίτε εσείς με την διγλωσσία σας…

Να συμπληρώσω κάτι ακόμα. Το Θέατρο είναι τροφή για το μυαλό. Η μουσική το τραγούδι γιατρικό για την ψυχή.

Ωστόσο χαμογελάω….. Και συνεχίζω.».

Θα μπορούσα να παραθέσω κι άλλους επώνυμους αγανακτισμένους εμβολιασμένους, αλλά σταματάω εδώ λόγω χώρου..

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail