Οι ΗΠΑ έβαλαν στη λίστα της ντροπής Τουρκία: χρησιμοποιεί παιδιά στρατιώτες σε Λιβύη και Συρία

Freepen.gr - Την Πέμπτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι είχαν προσθέσει την Τουρκία σε έναν κατάλογο εθνών που εμπλέκονται στην στρατολόγηση και τη χρήση παιδιών ως στρατιωτών, συνδέοντας την Άγκυρα με ανήλικους μαχητές που έχουν αναπτυχθεί στα πεδία μάχης της Λιβύης και της Συρίας.

Η ετήσια έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την εμπορία ανθρώπων ανέφερε ότι η Τουρκία παρείχε «απτή υποστήριξη» στην ομάδα ανταρτών Σουλτάν Μουράτ της Συρίας, η οποία στρατολόγησε και χρησιμοποίησε ανήλικους μαχητές στο δεκαετή πόλεμο, γράφει το libyareview.com.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρθηκε επίσης στην τουρκική συμμετοχή στη χρήση παιδιών στρατιωτών στη σύγκρουση της Λιβύης.

Καταγράφοντας την Τουρκία, η Ουάσινγκτον έβαλε για πρώτη φορά έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ στον κατάλογο της ντροπής για την εμπορία ανθρώπων, μια κίνηση που ενδέχεται να περιπλέξει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει την πρόσληψη και τη χρήση παιδιών στρατιωτών στη Συρία και τη Λιβύη», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι κυβερνήσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα διακίνησης αντιμετωπίζουν περιορισμούς στη βοήθεια ασφαλείας, καθώς και στην εμπορική άδεια στρατιωτικού εξοπλισμού, ανέφερε η έκθεση. Δεν ήταν σαφές εάν η Τουρκία θα αντιμετωπίσει περιορισμούς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail