Παγκόσμια κοροϊδία! Με ισλαμιστές μισθοφόρους από τη Συρία θα...φυλάξει η Τουρκία το αεροδρόμιο της Καμπούλ

Freepen.gr - Η Τουρκία προετοιμάζεται να αναπτύξει μερικούς από τους Σύριους αντιπροσώπους της στο Αφγανιστάν, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) στις 6 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο, η Τουρκία έχει ήδη συμφωνήσει με τους ηγέτες των αντιπροσώπων της στη Συρία σχετικά με τη διαδικασία ανάπτυξης.

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών θα επιβλέπει την ανάπτυξη και θα επιλέξει τους μαχητές που θα σταλούν στο Αφγανιστάν. Οι μαχητές, που τους έχουν υποσχεθεί μηνιαίο μισθό 2.000-3.000 δολαρίων, θα αναπτυχθούν στην πρωτεύουσα Καμπούλ όπου θα εξασφαλίσουν (τρόπος του λέγειν) το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι και βασικά κυβερνητικά κτίρια.

Τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ, των οποίων τα στρατεύματα πρόκειται να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου, αποκάλυψαν ότι η Τουρκία θα διατηρήσει τις δυνάμεις της στην Καμπούλ κυρίως για να εξασφαλίσει το αεροδρόμιο.

    «Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες θα εργαστούν για να στρατολογήσουν αυτούς τους μισθοφόρους σε τουρκικές εταιρείες ασφαλείας με επίσημες συμβάσεις και να τους στείλουν εκεί [στην Καμπούλ] επίσημα… Η τουρκική πλευρά θέλει να παίξει με τους διεθνείς νόμους, εγγράφοντας αυτούς τους μισθοφόρους σε εταιρείες ασφαλείας και νομιμοποιώντας την παρουσία τους στην Καμπούλ προκειμένου για να διατηρήσει την εικόνα της» σημειώνει η έκθεση του SOHR.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail