Ψήνουμε αναγνώριση του Κοσσόβου αλλά συνασκούμαστε με τη Σερβία

Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Σερβίας συμμετείχαν από 4 έως 10 Ιουλίου 2021 στην άσκηση με την επωνυμία «FALCON-21» που πραγματοποιήθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο «Sergean Pilot Mihajlo Petrovic», στη Νις της Σερβίας.

Στην άσκηση που αφορούσε στην προκεχωρημένη εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών σε άλματα Ελεύθερης Πτώσης, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 10 στελέχη.

Η «FALCON-21» η οποία έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας έτους 2021 μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, εντάσσεται στις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, που έχει σχεδιάσει η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Κύριος σκοπός των εν λόγω δράσεων είναι η επαύξηση του επιπέδου συνεργασίας και συναντίληψης, η σφυρηλάτηση ισχυρών δεσμών μεταξύ των συμμετεχουσών Χωρών, η ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και διδαγμάτων καθώς και η προβολή των δυνατοτήτων των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail