Σάββας Καλεντερίδης: Με ποιόν τρόπο σχεδιάζεται η Άλωση της Αμμοχώστου από την Τουρκία

Ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης ανέλυσε τις τελευταίες κινήσεις που κάνει η Τουρκία στην Κύπρο.

Είπε ότι η Τουρκία έχει δημιουργήσει μία αεροπορική βάση για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο παράνομο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου και είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την κατασκευή μιας ναυτικής βάσης, ενός ναυστάθμου, στα ανατολικά της νήσου, στα κατεχόμενα. Τόνισε πως αυτή η βάση των μη επανδρωμένων αεροσκάφων, δεν έχει να κάνει καθαρά με την Κύπρο, αφού βρίσκεται εντός βεληνεκούς των μεσαίων πυροβόλων της Εθνικής Φρουράς, αλλά περισσότερο για μία επίδειξη δύναμης στην περιοχή.

Επεσήμανε ότι οι Τούρκοι έχουν ξεθάψει κάποια παλιά κατάστιχα της Κύπρου και θεωρούν ότι οι ιδιοκτησίες των Ελλήνων κάθονται πάνω σε αυτά τα συμβόλαια που έχουν για τη γη της Αμμοχώστου και θα προσπαθήσουν με αυτόν τον τρόπο να ακυρώσουν τα συμβόλαια κατοχής γης και μετά, αφού δηλαδή κατοχυρώσουν τη γη ως τουρκική, στη συνέχεια θα καλέσουν τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων και των κατοικιών στην κλειστή Αμμόχωστος, στα Βαρώσια, που ήταν καθαρά ελληνική, να έρθουν να συνεργαστούν με τους δύο δήμους του Ικονίου και τις Καισάριας αλλά και τις κατασκευαστικές εταιρίες.

Κατέληξε λέγοντας ότι ίσως να πληρώσουν και ένα τίμημα για να ανακτήσουν τα ακίνητα τους, όμως αυτά θα λειτουργούν κάτω από τουρκική κατοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail