Ρωσία και Κίνα προετοιμάζουν "Περλ Χάρμπορ" στις ΗΠΑ, προειδοποιεί Ιάπωνας αξιωματούχος

Η Ρωσία και η Κίνα φέρεται να προετοιμάζουν στρατιωτική άσκηση για να απειλήσουν την Ταϊβάν, αλλά και το Περλ Χάρμπορ.

Αυτός ο ισχυρισμός δεν προήλθε από κανέναν άλλο από την Ιαπωνία. Ο βουλευτής του Τόκιο Yasuhide Nakayama δήλωσε στο Ινστιτούτο Hudson ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ανησυχούν για το Περλ Χάρμπορ, σημειώνει το southfront.org.

«Πρέπει να δείξουμε την αποτροπή απέναντι στην Κίνα, και όχι μόνο στην Κίνα αλλά και στους Ρώσους, επειδή, όπως σας είπα, κάνουν τις ασκήσεις τους μαζί», είπε ο Nakayama.

Ο Nakayama, ο οποίος ήταν «ασυνήθιστα ειλικρινής» για την ανάγκη των δημοκρατικών εθνών να διασφαλίσουν την επιβίωση της Ταϊβάν, υπονοούσε ότι η Ρωσία και η Κίνα εργάζονται ως σύμμαχοι που προετοιμάζονται για μια μεγάλη σύγκρουση.

Η ευπάθεια της Ταϊβάν σε εισβολή από την ηπειρωτική Κίνα έχει γίνει ανησυχία των στρατηγιστών του Ινδο-Ειρηνικού τους τελευταίους μήνες, καθώς οι δυνάμεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού κλιμακώνουν τις στρατιωτικές ασκήσεις τους γύρω από το νησί.

«Νομίζω ότι οι Ταϊβανέζοι ανησυχούν πραγματικά», είπε. «Και επίσης, εστιάζουν στις δύο μεγάλες χώρες που συνεργάζονται και [παρουσιάζουν] πολλές απειλές έναντι της Ταϊβάν».

«Πρέπει να προστατεύσουμε την Ταϊβάν ως δημοκρατική χώρα», δήλωσε ο Νακαγιάμα, προτού προτείνει ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες ενδέχεται να έχουν κάνει λάθος κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, φαινομενικά να παραδεχτούν ότι η Ταϊβάν θα επανενωθεί τελικά με την ηπειρωτική Κίνα. «Σωστά; … Δεν γνωρίζω».

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας διαμαρτυρήθηκε για την περιγραφή της Ταϊβάν ως «χώρας» και ισχυρίστηκε ότι το Τόκιο προσπαθεί να απεικονίσει την Κίνα ως απειλή για να δικαιολογήσει τη δική της στρατιωτική συσσώρευση.

«Αυτό είναι εξαιρετικά ανεύθυνο και επικίνδυνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Wang Wenbin. «Ο εν λόγω πολιτικός αναφέρεται κατάφωρα στην Ταϊβάν ως "χώρα" σε πολλές περιπτώσεις, παραβιάζοντας αυστηρά τις αρχές που καθορίζονται στα τέσσερα πολιτικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης της κοινής δήλωσης Κίνας-Ιαπωνίας και την επίσημη και επαναλαμβανόμενη δέσμευσή της να μην αντιμετωπίζει την Ταϊβάν ως χώρα. Ζητάμε από την Ιαπωνία να κάνει αποσαφήνιση και να διασφαλίσει ότι τέτοια πράγματα δεν θα ξανασυμβούν».

Ο Νακαγιάμα τόνισε καθ 'όλη τη διάρκεια της συζήτησης ότι οι εντάσεις στον Ινδο-Ειρηνικό έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αμερικανική ασφάλεια, ιδίως υπό το φως του συντονισμού μεταξύ Κίνας και Ρωσίας.

«Πριν από εβδομήντα χρόνια, επιτεθήκαμε στο Περλ Χάρμπορ, αλλά τώρα οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία είναι πολύ καλοί σύμμαχοι, ένας από τους καλύτερους συμμάχους σε όλο τον κόσμο», είπε, σημειώνοντας ότι η Ρωσία διεξάγει ναυτικές ασκήσεις στον Ειρηνικό αυτήν την εβδομάδα. «Δεν θέλω να υπενθυμίσω [σε μας την επίθεση] πριν από 70 χρόνια, αλλά πρέπει να προσέξουμε την άσκηση των Ρώσων. Πραγματοποιούνται [από] τη δυτική πλευρά αυτού, τη Χονολουλού, εννοώ, στη Χαβάη».

Ρώσοι αξιωματούχοι περιέγραψαν τις «πυραυλικές εκτοξεύσεις και βολές πυροβολικού» στον Ειρηνικό ως έλεγχο εξοπλισμού. «Κατά τη διάρκεια πρακτικών μέτρων, τα πολεμικά πλοία απέκρουσαν από κοινού την αεροπορική επίθεση ενός εικονικού εχθρού», δήλωσε το γραφείο Τύπου του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού την Τετάρτη στακρατικά μέσα ενημέρωσης. «Η άσκηση είχε σκοπό να ελέγξει την αξιόπιστη λειτουργία των όπλων που φέρουν τα πλοία σε ένα ζεστό κλίμα».

Για τον Νακαγιάμα, τέτοιες επιχειρήσεις καθιστούν σαφές ότι η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ έχουν ένα κοινό πρόβλημα που πρέπει να αποτραπεί από κοινού.

«Από τη Χονολουλού στην Ιαπωνία, οι Κινέζοι και οι Ρώσοι έρχονται σε αυτήν τη ζώνη», είπε. «Έτσι, για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η γραμμή προστασίας θα μετατοπιστεί λίγο προς τα πίσω».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail