Ο γαμπρός του Ερντογάν κατηγορείται ότι μοίρασε όπλα το βράδυ του πραξικοπήματος

Freepen.gr - Δικηγόροι από ένα μικρό κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία έχουν καταθέσει ποινικές καταγγελίες εναντίον επτά ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του γαμπρού του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ότι διένειμαν μη εγγεγραμμένα όπλα στους πολίτες τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος, γράφει το turkishminute.com.

Οι εγκληματικές καταγγελίες υποβλήθηκαν από το Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα (HKP), ένα αριστερό λαϊκιστικό και αντι-επεκτατικό πολιτικό κόμμα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Σεντάτ Εργ, ο επικεφαλής μιας από τις πιο ισχυρές ομάδες μαφίας της Τουρκίας και κάποτε ένθερμος υποστηρικτής του Ερντογάν, ισχυρίστηκε ότι παραδόθηκαν μη εγγεγραμμένα όπλα τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016 και αργότερα υπό τον συντονισμό τότε - Υπουργός Εργασίας και νυν υπουργό Εσωτερικών Süleyman Soylu.

Ο Peker την Πέμπτη, σε μια σειρά tweets, ισχυρίστηκε ότι ένα κουτί μη εγγεγραμμένων AK-47 μεταφέρθηκε από την περιοχή Esenyurt της Κωνσταντινούπολης στη γειτονιά Balat στην περιοχή Fatih της πόλης.

Τα όπλα μεταφέρθηκαν με ένα αυτοκίνητο που ανήκε σε έναν αξιωματούχο της νεολαίας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) μία νύχτα την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου 2016, λιγότερο από ένα μήνα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, στην οποία σκοτώθηκαν 249 άτομα, σύμφωνα με τον Peker.

Εκτός από τους Erdoğan, Albayrak και Soylu, υποβλήθηκαν ποινικές καταγγελίες στον Αρχηγό Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης εναντίον του επικεφαλής του τμήματος νεολαίας του AKP της Κωνσταντινούπολης Osman Tomakin, του Προέδρου του Φόρουμ Νεολαίας Ισλαμικής Συνεργασίας (ICYF) Taha Ayhan, του πρώην επικεφαλής του κλάδου νεολαίας του Esenyurt Abdülsebur Soğanlı και του Εσωτερικού Μέλους του υπουργείου Αχμέτ Ονάι με την κατηγορία της ίδρυσης εγκληματικής οργάνωσης, της μεγάλης εκκένωσης και της παράνομης απόκτησης όπλων.

Εν τω μεταξύ, ο τότε περιφερειακός πρόεδρος του AKP της Κωνσταντινούπολης και σημερινός αντιπρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης Gelecek (Future), Selim Temurci ισχυρίστηε πρόσφατα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ότι Ερντογάν και Albayrak ήταν πιο πιθανό να εμπλακούν στον φερόμενο εξοπλισμό αμάχων κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος και μετά. 

«Ποιος στον κόσμο μπορεί να μεταφέρει [μη εγγεγραμμένα] AK-47 στο αυτοκίνητο του προέδρου του κλάδου νεολαίας του AKP της Κωνσταντινούπολης τότε και μετά να τα διανείμει [σε πολίτες] χωρίς να είναι σε γνώση του προέδρου;» αναρωτήθηκε ο Temurci.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail