Η Ρωσία αναβαθμίζει τη Συριακή Αεράμυνα

Freepen.gr - Η Ρωσία έχει δώσει υποστήριξη για την ενίσχυση των συστημάτων αεροπορικής άμυνας του συριακού στρατού, σύμφωνα με αναφορές, ώστε να προσφέρει προστασία από τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημερώθηκαν πριν ξεκινήσει η αναβάθμιση του στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Ρωσία, ανέφερε η εφημερίδα Αλ-Awsat με έδρα το Λονδίνο, επικαλούμενη «καλά ενημερωμένες» ρωσικές πηγές, σημειώνει το defenseworld.net.

Μόνο αυτή την εβδομάδα, τα συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν δύο ισραηλινές επιθέσεις για τις οποίες ισχυρίστηκαν ότι είχαν αναχαιτιστεί. Τα συριακά μέσα ενημέρωσης υπέβαλαν αυτούς τους ισχυρισμούς πολλές φορές χωρίς εξωτερική επιβεβαίωση.

Τον Ιανουάριο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να παρέχει στη χώρα του πληροφορίες σχετικά με απειλές από «ιρανικές πολιτοφυλακές», ώστε να μπορεί να τις «εξουδετερώσει», επικρίνοντας τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις.

«Αν το Ισραήλ είναι πραγματικά αναγκασμένο να ανταποκριθεί σε απειλές κατά της ισραηλινής ασφάλειας που προέρχονται από το συριακό έδαφος, έχουμε πει πολλές φορές στους Ισραηλινούς συναδέλφους μας: εάν βλέπετε τέτοιες απειλές, παρακαλούμε να μας δώσετε τις πληροφορίες» τόνισε ο Λαβρόφ.

Τα σχόλια του Λαβρόφ ήρθαν μετά από μια ισχυρή ισραηλινή επίθεση στην ανατολική Συρία, με στόχο θέσεις και αποθήκες όπλων δυνάμεων που υποστηρίζονται από το Ιράν και άφησε τουλάχιστον 57 μαχητές νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με μια ομάδα παρακολούθησης πολέμου της Συρίας.

Ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος πληροφοριών δήλωσε στο Associated Press (AP) ότι οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν με πληροφορίες που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail