Έστω και τώρα να γίνουν κινήσεις αποτροπής για Αμμόχωστο

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ στο παρά πέντε πριν από μια νέα παράνομη και άκρως προκλητική ενέργεια της κατοχικής Τουρκίας για την επιβολή νέων τετελεσμένων σε βάρος της Κύπρου. Μια από τις ενέργειες της κατοχικής δύναμης που αναμένεται να γίνουν σύντομα είναι στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.


Από: philenews.com

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που θα βρεθεί στην κατεχόμενη Κύπρο στις 20 Ιουλίου για να συμμετάσχει με την κουστωδία του στα πανηγύρια για την επέτειο της εισβολής, αναμένεται να κάνει εξαγγελίες για την Αμμόχωστο. Έχει γίνει λόγος για τη δημιουργία μιας πιλοτικής περιοχής με στόχο να καλέσει τους νόμιμους κατοίκους της να προσφύγουν στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων.

ΠΡΟΧΘΕΣ Τετάρτη συνήλθε σε διευρυμένη σύνθεση το Εθνικό Συμβούλιο. Κατά τη σύσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε μια εκτενή ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και του δημάρχου Αμμοχώστου, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, για όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη και προβαίνει η Κυβέρνηση. Κινήσεις, όπως αναφέρθηκε, που καλύπτουν την περίοδο από την τελευταία άτυπη Σύνοδο στη Γενεύη, αφενός για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και αφετέρου για το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και απειλών για την Αμμόχωστο. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, κατέθεσε τις απόψεις της Νομικής Υπηρεσίας επί συγκεκριμένων πτυχών.

ΤΟ γεγονός ότι συμφωνήθηκε ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει εκ νέου εκτάκτως αναλόγως των εξελίξεων, κατά τη διάρκεια της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα, δείχνει πως όλοι θα είναι σε εγρήγορση, όπως θα έπρεπε να ήταν πάντα. Να μην ενεργοποιούνται μόνο όταν κορυφώνονται εξελίξεις και προκλήσεις.

ΣΩΣΤΑ ο δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου έχει μεταφέρει το μήνυμα στους συμμετέχοντες να σταθούν ενωμένοι στο πλευρό των Αμμοχωστιανών, κάτι με το οποίο, όπως αναμενόταν, συμφώνησαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Αυτό θα πρέπει να είναι δεδομένο για όλους.

ΕΙΝΑΙ σαφές πως κάποιες ιδέες και δράσεις έχουν συζητηθεί και δρομολογηθεί. Σε λεπτομέρειες δεν πρόκειται να υπεισέλθουμε. Θα θέλαμε, ωστόσο, να αναφέρουμε πως οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται είναι με πολλή καθυστέρηση σε σχέση με τα τουρκικά σχέδια στην περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Προφανώς και ήταν ξεκάθαρες οι προθέσεις της κατοχικής Τουρκίας. Είχαν οργανώσει επισκέψεις στην περιοχή. Είχαν οργανώσει συνέδριο νομικών. Ήταν φανερό τι επιδίωκαν, τουλάχιστον από το 2017. Περαιτέρω, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τής επίσκεψής του στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους, είχε πάει στην Αμμόχωστο. Και για να τον… υποδεχθούν έκαναν έργα στην περίκλειστη περιοχή. Τι άλλο θα έπρεπε να κάνουν οι Τούρκοι για να γίνει αντιληπτό πού το πάνε; Και φθάσαμε σήμερα στο παρά πέντε. Και σπεύδουμε να αποτρέψουμε γεγονότα και νέα τετελεσμένα.

ΕΣΤΩ και τώρα θα πρέπει να προσπαθήσουμε, να καταβάλουμε το άπαν το δυνάμεών μας για να σταματήσουμε τους σχεδιασμούς της κατοχικής Τουρκίας. Δεν υπάρχει άλλη οδός, άλλη επιλογή. Ενωμένοι να προσπαθήσουμε, ζητώντας έμπρακτη αλληλεγγύη από τον διεθνή παράγοντα και βρισκόμενοι σε συνεννόηση και κοινή δράση με την Αθήνα. Το βάρος της διαχείρισης βρίσκεται στους δικούς μας ώμους και οφείλουμε να το σηκώσουμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail