Έλληνες κομάντος σε Πολυεθνική Άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων στο Ισραήλ

Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασίλειου, των ΗΠΑ, της Ιορδανίας, της Ιταλίας, του Ισραήλ και του Μαρόκο συμμετείχαν, κατόπιν πρόσκλησης του Ισραήλ, στην άσκηση με την επωνυμία «HD ANNUAL – 21», η οποία πραγματοποιήθηκε στη στρατιωτική βάση Ελιακίμ από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου 2021.

Η εν λόγω άσκηση, στην οποία η Ελληνική αποστολή εκπροσωπήθηκε από 12 στελέχη, αφορούσε προκεχωρημένη εκπαίδευση στα ακόλουθα αντικείμενα:

  • Βολές ατομικού οπλισμού σε εγγύς αποστάσεις.
  • Βολές ελευθέρων σκοπευτών.
  • Μάχη σε κατοικημένη περιοχή.
  • Εκκαθάριση υπογείων διαδρόμων.

Η «HD ANNUAL-21» εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων που έχει σχεδιάσει η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, αποσκοπώντας στην αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας και συναντίληψης, με φίλες και σύμμαχες χώρες στην ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών καθώς και στην προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail