Φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στη βραχονησίδα Αυγό νότια των Κύθηρων

To T MOON με το προηγούμενο όνομά του ως FEYZ AMBASSADOR
Προσέκρουσε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, το Φ/Γ πλοίο ''T MOON'' σημαίας Παναμά, στη βραχονησίδα ''ΑΥΓΟ'' νότια ν. Κυθήρων, λόγω βλάβης του πηδαλίου του πλοίου, με δώδεκα (12) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Το εν λόγω πλοίο που είχε αποπλεύσει έμφορτο από την Κροατία για το λιμένα Ρεθύμνου, κατέπλευσε ασφαλώς και με ιδία μέσα στο αγκυροβόλιο του λιμένα Ρεθύμνου, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Έπειτα από έλεγχο από κλιμάκιο ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής και ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε ζημιά της πλώρης μέχρι τον μπουλμέ του κεντρικού αμπαριού, καθώς και ρήγμα στα ύφαλα περίπου τέσσερα μέτρα (04μ.) μήκος στον εγκάρσιο άξονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''T MOON'' μέχρι επιθεώρησης του και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραμένει σε ετοιμότητα δίπλα στο εν λόγω πλοίο για παροχή τυχόν συνδρομής.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail