Το να παραδίνεις τη νομισματική πολιτική εκτός χώρας, είναι σα να αφήνεις την άμυνά της στην Τουρκία

Alexas_Fotos / pixabay
Τό να παραδίδει μια χώρα τη νομισματική και δημοσιονομικής της πολιτική σε κέντρα εκτός της χώρας, είναι σαν να παραδίδει την Εθνική της Άμυνα σε ξενη χώρα, είναι σαν να έχουμε παραδώσει εμείς την άμυνα μας στην Τουρκία. 

Σπύρος Στάλιας
οικονομολόγος

Ακούγεται 'ε, όχι κι' έτσι'. Κι ομως έτσι είναι. Μπορεί η κάθε Κυβέρνηση να κάνει κάτι σε οποιοδήποτε θέμα της ζωής μας, χωρίς να ρωτήσει τους πιστωτές μας, χωρίς να ρωτήσει τις Βρυξέλλες χωρίς να ρωτήσει την ΕΚΤ; Φυσικά τίποτα! 

Είναι τόσος μεγάλος ο φόβος που έχει καλλιεργηθεί που αυτό που σε καταστρέφει, το ευρώ, να το θεωρείς σωτηρία. Κάτι σαν τα ναρκωτικά. 

Δηλαδή ούτως ή αλλως έχουμε σα λαός επιλέξει τον θάνατό μας αργά ή γρήγορα. Αυτό στην ιστορία περιγράφεται ως 'λαός σε απόγνωση'.

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον φίλους διανοούμενους και μή, που με πρόσχημα τον ιό, σε όλες του τις εκφάνσεις, αγώνιζονται να μας πείσουν οτι οι καπιταλιστές συνωμοτούν εναντίον μας, για να μας καταπατήσουν τα Συνταγματικά μας Δικαιώματα που ήδη τα έχουμε παραδώσει όταν υπογράψαμε την Συνθήκη του Μάαστριχτ και το γελοίο Σύμφωνο Σταθερότητας της Λισσαβώνας. Δεν είχαν ανάγκη τον ιό. 

Άλλωστε ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός όλους μας θέλει υγιείς να δουλεύουμε σαν δούλοι, σαν ζώα να καταναλώνουμε, να δημιουργούμε χρέη και αυτοί που τον επέβαλαν να κερδίζουν. 

Με άλλα λόγια θέλω να πω ότι ο ζήλος τους στην υπόθεση του ιού είναι θαυμαστός, αλλά θα ήταν πιο θαυμαστός αν είχαν και καλύτερα επιχειρήματα.

Τα έχουμε ολα παραδώσει, δεν έχουμε να δώσουμε κάτι άλλο!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail