Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην κυβέρνηση – Καμπανάκι από τις δημοσκοπήσεις

Αργά αλλά σταθερά η κυβέρνηση χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών, αποτέλεσμα κυρίως της αναποτελεσματικής και αλλοπρόσαλλης διαχείρισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της.

Από: Το Παρόν

Τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας της Alco δεν αφήνουν περιθώρια για λανθασμένα συμπεράσματα και εφησυχασμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου και του Κυρ. Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία λέει τη μισή μόνο αλήθεια.

Σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από τους μισούς Έλληνες (56%), σε έναν απολογισμό για τη διετία από τις εκλογές, δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι με την κυβέρνηση – προϊόντος του χρόνου το ποσοστό των δυσαρεστημένων αυξάνεται.

Ως προς τη διαχείριση των βασικών θεμάτων, ενώ μέχρι πρότινος η κυβέρνηση υπερείχε αυτής του ΣΥΡΙΖΑ παντού, τους τελευταίους μήνες χάνει συνεχώς έδαφος. Από τα οκτώ ζητήματα συνεχίζει να προηγείται όσον αφορά την Εξωτερική Πολιτική, την Οικονομία και το Μεταναστευτικό. Ως προς την Παιδεία και την Υγεία οι πολίτες κρίνουν ότι η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πάνω – κάτω τις ίδιες επιδόσεις. Ενώ όσον αφορά τα Εργασιακά και την Ε­γκληματικότητα η άποψη των πολιτών είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε πολύ καλύτερη διαχείριση.

Οι δημοσκοπήσεις στέλνουν ε­δώ και καιρό ηχηρά μηνύματα προς το Μέγαρο Μαξίμου. Το ερώτημα είναι αν οι ένοικοί του τα λαμβάνουν όπως πρέπει ή συνεχίζουν να κινούνται με τη λογική ότι… παίζουν χωρίς αντίπαλο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail