Λειψοί: Οι Μαλδίβες του Αιγαίου

Ο εορτασμός της Παναγίας του Χάρου τον Αύγουστο

Είναι ένας προορισμός που αν τον επισκεφθείς μια φορά, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψεις. Σε μιάμιση ώρα μακριά από τη Λέρο βρίσκεται ένας τέτοιος επίγειος παράδεισος που θα ακούσεις να τον αποκαλούν και Μαλδίβες του Αιγαίου. Είναι οι Λειψοί ή αλλιώς η μικρή Ιταλία του.

Από: news.gr

Ο εορτασμός της Παναγίας του Χάρου τον Αύγουστο

Μια μοναδική εμπειρία είναι και ο εορτασμός της Παναγίας του Χάρου τον Αύγουστο. 700 κάτοικοι δίνουν την ψυχή τους για να οργανώσουν όλα όσα γίνονται στο νησί. Κρατούν τις παραδόσεις και εσύ γίνεσαι ένα με αυτές και περνάς μερικές από τις ωραιότερες διακοπές της ζωής σου όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Γιατί αυτό είναι οι Λειψοί. Το νησί που θα ζήσεις μια καλοκαιρινή απόδραση σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και όχι με την βαβούρα των κοσμοπολίτικων νησιών του Αιγαίου. Ο τρόπος ζωής στο νησί είναι μοναδικός και τον λατρεύουν οι Ιταλοί. Εκεί θα περπατήσεις σε γραφικά στενά θαυμάζοντας την αρχιτεκτονική, θα κάνεις μπάνιο σε παρθένες παραλίες με κρυστάλλινα νερά και θα δοκιμάσεις απολαυστικές γεύσεις που δεν έχεις συναντήσεις αλλού.

Εκείνες βέβαια που ξεχωρίζουν είναι οι παραλίες. Εμείς πήγαμε πρώτα Κατσαδιά, μετά Χοχλακούρα και αφήσαμε την καλύτερη, τον Πλατύ Γυαλό για το τέλος! Εκεί ζεις τη μοναδική εμπειρία του να κολυμπάς παρέα με πάπιες και χήνες. Όλες, όμως, έχουν τη δική τους ομορφιά που σε μαγεύει.

Οι πιο κοντινές παραλίες στη Χώρα των Λειψών είναι η Λιεντού και ο Κάμπος που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο. Κάνε μια βόλτα και βρες αυτή που σου ταιριάζει. Σε όλες εξάλλου θα συναντήσεις πεντακάθαρα γαλάζια νερά που θα οσυ θυμίσουν κάτι από εξωτικό προορισμό. Μια ακόμη έκπληξη, δηλαδή, που κρύβεται σε αυτή την άγνωστη για πολλούς γωνιά των Δωδεκανήσων.

Το μέρος που πρέπει να επισκεφθείς οπωσδήποτε είναι η λεγόμενη  ιταλική συνοικία όπου οι Ιταλοί αγόρασαν παραδοσιακά σπίτια, που αγναντεύουν το Αιγαίο, τα ανακαίνισαν και έγιναν μέρος του τόπου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail