Για μια νέα θεώρηση του παιχνιδιού

PublicDomainPictures / pixabay
Για μια νέα θεώρηση του  παιχνιδιού

Παντελής Σαββίδης

1.-Το παγκόσμιο παιχνίδι δεν προσδιορίζεται απο έναν παίκτη (τις ΗΠΑ). Έχουν παρεισφρύσει και άλλες δυνάμεις. Κίνα, Ρωσία, Ινδία και σε μικρότερο βαθμό δυνάμεις όπως η Τουρκία.

2.-Στον μικροχώρο μας και σε ό,τι μας αφορά, ρόλο παίζει, και όπως δείχνουν τα πράγματα, θα συνεχίσει να παίζει, η Τουρκία.

3.-Ο Ερντογάν δεν είναι τόσο αστάθμητος όσο τον προσδιορίζουν. Ο Ερντογάν προειδοποιεί για ό,τι πρόκειται να κάνει. Και με κάποιον τρόπο παίρνει την έγκριση των διεθνών παικτών πριν δράσει. Γι αυτο και κανείς δεν αντιδρά ουσιαστικά σε ό,τι κάνει.

4.-Ο Ερντογάν επιβλήθηκε ως μέρος του διεθνούς παιχνιδιού. Το διεθνές σύστημα τον παίζει και τον αξιοποιεί, κυρίως, για τις πολύ βρώμικες δουλειές για τις οποίες άλλοι δρώντες δεν δείχνουν ενδιαφέρον.

5.-Η τελευταία εκδήλωση αυτού του παιχνιδιού είναι το Βαρώσι το οποίο προορίζεται για διεθνές τουριστικό κέντρο και κέντρο τζόγου.

6.-Στο παιχνίδι των σχετικών επενδύσων συμμετέχουν αμερικανοί, ρώσοι, ευρωπαίοι, τούρκοι, πιθανώς και κάποιοι έλληνες που για ευνόητους λόγους δεν ακούγονται ακόμη.

7.-Το οικονομικό αυτο παιχνίδι δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς πολιτική κάλυψη. Και την κάλυψη αυτή την προσέφερε ο Ερντογάν με τις τελευταίες του κινήσεις στην Κύπρο και το άνοιγμα της Αμμοχώστου.

8.-Οι αντιδράσεις για την Αμμόχωστο είναι για τα μάτια του κόσμου. Όπως η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι απειλές περί κυρώσεων (τίποτε γελοιωδέστερο απο  μια γελοία Ε.Ε.).

9.-Πιθανώς, το σχέδιο να περιλαμβάνει και άλλα κέντρα, όπως η Αμμόχωστος στην ευρύτερη περιοχή. Τίποτε δεν αποκλείει στην αλυσίδα αυτή να περιλαμβάνεται και το Ελληνικό.

10.-Το παιχνίδι είναι στημένο. Στην Κύπρο φάνηκαν οι παρενέργειές του. Το επόμενο κεφάλαιο είναι ο ελλαδικός χώρος.

11.-Αυτό το παιχνίδι παίζεται στην Ελλάδα απο ένα σάπιο πολιτικό σύστημα. Το οποίο στηρίζουν και τα ΜΜΕ. Δεν υπάρχει περίπτωση να αμφισβητηθεί. Στηρίζεται και απο τους οπαδούς των κομμάτων για τους οποίους το κομματικό όφελος είναι σημαντικότερο του οφέλους της χώρας. (Δεν λέω εθνικού συμφέροντος, τέτοιο δεν υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και καιρό, με την συναίνεση όλων).

12.-Αυτό που ζούμε είναι ένα χειραγωγημένο πολιτικό σύστημα που δεν έχει καμιά σχέση με δημοκρατία. Είναι μια κληρονομική μιντιακή ολιγαρχία

13.-Δεν διαφαίνεται καμιά δύναμη που να μπορεί να το αμφισβητήσει.Είναι οι στιγμές που πολλοί θα έβλεπαν ακόμη και αυταρχικές λύσεις προκειμένου να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί.

14.-Δεν ανήκω σ αυτούς αλλά δεν ελπίζω και σε τίποτε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail