Η Τουρκία θα τερματίσει εντελώς την εξάρτηση από ξένο στρατιωτικό υλικό. Ή μήπως όχι;

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Τουρκία θα τερματίσει την εξάρτησή της από στρατιωτικό υλικό που παρέχεται από το εξωτερικό, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο "Ανατολή".

«Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις επενδύσεις μας στον αμυντικό κλάδο έως ότου απελευθερώσουμε εντελώς τη χώρα μας από την εξάρτηση από το εξωτερικό», είπε προσθέτοντας ότι τα τελευταία αμυντικά έργα είναι οι πιο κρίσιμες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ για το μέλλον της γηγενούς αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν έκανε το σχόλιο σε μια τελετή εγκαινίων στην Άγκυρα για μια νέα υποδομή συντήρησης για στρατηγικά αεροσκάφη A400M.

Ο Ερντογάν υπερηφανεύεται επανειλημμένα για την αυξανόμενη ανεξαρτησία της Τουρκίας στον αμυντικό τομέα. Ωστόσο, η Τουρκία απέχει πολύ από την ανεξαρτησία της όσον αφορά όλες τις αμυντικές της ανάγκες. Ακόμη και μεγάλο μέρος του στρατιωτικού υλικού που κατασκευάζει τοπικά αποτελείται από εξαρτήματα κατασκευασμένα από το εξωτερικό.

«Δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί με ακρίβεια ο βαθμός στον οποίο η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας ανταποκρίνεται στις εθνικές στρατιωτικές ανάγκες», δήλωσε ο αναλυτής άμυνας Yvonni-Stefania στο BBC το 2019.

«Ωστόσο, αυτό που η Τουρκία αποκαλεί συνήθως γηγενή συστήματα είναι, στην πραγματικότητα, κάτι που παράγεται με άδεια ή βασίζεται σε εισαγόμενα υποσυστήματα», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail