Τα στοιχεία είναι αμείλικτα: Αυτά που δε μας έδειξαν για τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ αλλά αποκαλύπτει ο βρετανικός ΕΟΔΥ

geralt / pixabay
Στις 29/6/2021 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών ένα άρθρο με τίτλο: Οι υπεύθυνοι - ανεύθυνοι της πανδημίας, το οποίο υπογράφει ο κ. Χρήστος Τσακαλάκης, στρατιωτικός ιατρός, ειδικός παθολόγος-εντατικολόγος με εκπαίδευση στην επείγουσα ιατρική παρέμβαση σε περιστατικά μαζικών απωλειών στις Η.Π.Α., και που αξίζει να το διαβάσετε όλο στο https://www.efsyn.gr/node/300374.

Δείτε όμως τα στοιχεία που μεταφέρει ο κ. Τσακαλάκης από τον βρετανικό ΕΟΔΥ όσον αφορά τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ και μετά αναρωτηθείτε για την ενημέρωση στη χώρα μας:

Ως εντατικολόγος έχω αντιμετωπίσει, διασωληνώσει και τραχειοστομήσει αρκετούς ασθενείς με COVID-19. Ο συγκεκριμένος ιός είναι υπαρκτός και μπορεί να προκαλέσει βαριά νόσο σε ευάλωτους οργανισμούς, όπως οι ηλικιωμένοι. Όμως, ορισμένα σημαντικά θέματα που αφορούν τη ζωή όλων πρέπει να βασίζονται σε έγκυρη πληροφόρηση.

Νόμος 3418/2005 Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας Άρθρο 12 παρ. 1) Ο ιατρός δεν επιτρέπεται να προβεί στην εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του ασθενή, και Άρθρο 12 παρ. 2γ) Η συναίνεση να μην είναι αποτέλεσμα πλάνης, απάτης ή απειλής και να μην έρχεται σε σύγκρουση με τα χρηστά ήθη.

Απαραίτητη λοιπόν η συναίνεση για τον εμβολιασμό για τον COVID-19, όπως και γίνεται με την υπογραφή κάθε εμβολιαζόμενου. Γίνονται γνωστά όμως όλα τα δεδομένα στους εμβολιαζόμενους ή μόνο ορισμένα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλοι σκοποί, όπως της κάλυψης ευθυνών για ανεπαρκή μέτρα προστασίας από τις κυβερνήσεις;

Για παράδειγμα, τα μέλη των επιτροπών για τον COVID-19 αναφέρουν συνεχώς ότι η μετάλλαξη Δέλτα - που πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία - αντιμετωπίζεται επιτυχώς από δύο δόσεις εμβολίου και ουσιαστικά μόνο οι μη εμβολιασμένοι θα επηρεαστούν (ενδεικτικά Κος Βασιλακόπουλος, (https://www.ethnos.gr/ellada/163260_metallaxi-delta-oi-foboi-ton-eidikon-kai-endehomeno-tetartoy-kymatos-kai-topikon). Ακόμα αναφέρουν ότι αν χρειαστεί, θα πραγματοποιηθούν νέα lockdown. Σύμφωνα με τους «ειδικούς», λιγότερα από 30 κρούσματα από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα. Στη Μεγάλη Βρετανία αντίθετα, μέχρι τις 21 Ιουνίου 2021 είχαν εντοπιστεί πάνω από 90.000, αποτελώντας περίπου το 30% των κρουσμάτων.

Ας δούμε τι λέει ο Βρετανικός ΕΟΔΥ στην τελευταία εβδομαδιαία του έκθεση: (https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/996740/Variants_of_Concern_VOC_Technical_Briefing_17.pdf). Η έκθεση 69 σελίδων, περιλαμβάνει πολλούς υγειονομικούς όρους και ίσως είναι δύσκολη η μελέτη της για μη υγειονομικούς. Για το λόγο αυτό θα παραθέσω τα κύρια στοιχεία ενδιαφέροντος.

Για παράδειγμα, στον πίνακα 2 στη σελίδα 8 αναγράφεται ότι η πιθανότητα θανάτου σε όλους - άσχετα με τον εμβολιασμό τους - στη Μεγάλη Βρετανία από τη μετάλλαξη Άλφα (τη λεγόμενη Βρετανική) και η οποία έχει επικρατήσει και στη χώρα μας είναι 1,9%, ενώ η πιθανότητα θανάτου από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι 0,1%. Δηλαδή πολύ μικρότερη, όπως και αναμένεται με βάση τη φυσική πορεία των πανδημικών ιών.

Επίσης, αν σταθούμε στη σελίδα 13, ο σχετικός πίνακας 4 έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Οι ανεμβολίαστοι που ασθένησαν από τη μετάλλαξη Δέλτα του COVID-19 χρειάστηκαν νοσηλεία σε υγειονομική δομή σε ποσοστό 1,5% και το ποσοστό αυτών που πέθαναν ήταν 0,08%. Οι πλήρως εμβολιασμένοι που ασθένησαν από τη μετάλλαξη Δέλτα του COVID-19 χρειάστηκαν νοσηλεία σε υγειονομική δομή σε ποσοστό 2,6% και το ποσοστό αυτών που πέθαναν ήταν 0,69%.

Αν και τα ποσοστά φαίνονται μικρά, δεν είναι αμελητέα, ειδικά όταν αφορούν ανθρώπινες ζωές. Παρατηρώντας τα ποσοστά, διαπιστώνουμε ότι η θνητότητα στους πλήρως εμβολιασμένους είναι οκταπλάσια ποσοστιαία σε σχέση με τους ανεμβολίαστους. Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι οι μερικώς εμβολιασμένοι με μία δόση έχουν μικρότερη πιθανότητα θανάτου 0,13 % από τους πλήρως εμβολιασμένους, αλλά μεγαλύτερη από τους ανεμβολίαστους.

--------

Παραθέτουμε τους δύο πίνακες στους οποίους αναφέρεται ο κ. Τσακαλάκης:



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail