Νταβούτογλου: Μέλη της κυβέρνησης είναι μαφιόζοι!

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέτυχε να καταπολεμήσει τη διαφθορά και μέλη της κυβέρνησης έχουν γίνει «μαφία», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Η εξουσία διαφθείρει. Όταν ο Ερντογάν έγινε πρωθυπουργός το 2003, ήθελε ακόμη να περιορίσει τη διαφθορά στη χώρα. Σήμερα, είναι πιο ανεξέλεγκτη από ποτέ», δήλωσε ο Davutoğlu σε συνέντευξή του με τον Der Spiegel που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

«Ήθελα να πολεμήσω τον νεποτισμό, αλλά οι προσπάθειές μου ήταν μάταιες. Αφού έφυγα από το πρωθυπουργικό γραφείο, ο γαμπρός του Ερντογάν έγινε ο πιο ισχυρός άντρας στο σύστημα. Υποστήριξα την ηθική στην πολιτική. Ο Ερντογάν δεν το ήθελε αυτό», είπε.

Ο Νταβούτογλου είπε ότι τα δικαστήρια της Τουρκίας έπρεπε να έχουν ξεκινήσει μια έρευνα "πολύ καιρό" για τους ισχυρισμούς του Πεκέρ και πως η αστυνομία και οι εισαγγελείς πρέπει να ερευνήσουν τις κατηγορίες του.

«Ως θέμα αρχής, οι περιπτώσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας πρέπει να διερευνηθούν από ανεξάρτητα δικαστήρια», είπε.

«Θα πρέπει επίσης να συσταθεί μια επιτροπή έρευνας στο κοινοβούλιο. Αλλά τίποτα δεν συμβαίνει. Ο Ερντογάν παρέμεινε σιωπηλός για τους ισχυρισμούς για εβδομάδες. Αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να ανταποκριθεί σε κρίσεις».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail