Η Ρωσία μπορεί να εντοπίσει οποιονδήποτε εχθρό και να επιφέρει αναπόφευκτο πλήγμα - Πούτιν

Freepen.gr - Η Ρωσία βελτιώνει συνεχώς και με επιτυχία τα ναυτικά της όπλα, μπορεί να εντοπίσει οποιονδήποτε εχθρό και να πραγματοποιήσει μια αναπόφευκτη επίθεση εναντίον του, εάν είναι απαραίτητο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από την έναρξη της Κύριας Ναυτικής Παρέλασης την Κυριακή.

"Η Ρωσία έχει λάβει μια αξιόλογη θέση μεταξύ των κορυφαίων ναυτικών δυνάμεων μέσα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, πέρασε έναν κολοσσιαίο τρόπο ανάπτυξης από ένα μέτριο σκάφος του [Ρωσικού Τσάρου] Πέτρου του Μεγάλου σε ισχυρά ναυτικά πλοία που πλέουν στον ωκεανό και πυρηνικά υποβρύχια που φέρουν πυραύλους κρουζ, δημιούργησε αποτελεσματικά ναυτικά αεροσκάφη μεγάλης και μικρής εμβέλειας, αξιόπιστα συστήματα παράκτιας άμυνας και τα πιο πρόσφατα υπερηχητικά όπλα ακρίβειας ακόμα απαράμιλλα στον κόσμο, τα οποία βελτιώνουμε συνεχώς και με επιτυχία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σήμερα το ρωσικό ναυτικό έχει όλες τις απαραίτητες δυνατότητες για την αξιόπιστη προστασία της μητέρας πατρίδας και των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας, τόνισε ο Πούτιν.

"Είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε οποιονδήποτε υποβρύχιο, επιφανειακό και εναέριο εχθρό και να πραγματοποιήσουμε μια αναπόφευκτη επίθεση εναντίον του, εάν είναι απαραίτητο", διαβεβαίωσε ο Ρώσος ηγέτης.

Η Ρωσία έχει εξασφαλίσει τη ναυτική παρουσία της στην πραγματικότητα σε όλες τις περιοχές του Παγκόσμιου Ωκεανού, δήλωσε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι «οι πιστοί κληρονόμοι της ναυτικής στρατιωτικής δόξας της Πατρίδας» είναι σε επιφυλακή στα βόρεια και νότια γεωγραφικά πλάτη.

Όπως επεσήμανε ο Ρώσος ηγέτης, η υπηρεσία στο Ναυτικό είναι το πιο τιμητικό και κατ 'απαίτηση καθήκον, ενώ ειδικευμένοι ναυτικοί και αρμόδιοι διοικητές που υπηρετούν στους ρωσικούς στόλους της Βαλτικής, του Βορρά, του Ειρηνικού και της Μαύρης Θάλασσας και του στολίσκου της Κασπίας είναι γνωστοί σε όλους.

"Είμαι πεπεισμένος ότι η δόξα της [ρωσικής ναυτικής] σημαίας του Αγίου Ανδρέα δε θα εξαφανιστεί ποτέ χάρη στον επαγγελματισμό και την αντοχή των ναυτικών πληρωμάτων και πιλότων, του προσωπικού των θαλάσσιων πεζικών και των παράκτιων αμυντικών μονάδων και της πίστης τους στην πατρίδα και Ρωσικό Ναυτικό" είπε ο Πούτιν.

Η Ημέρα του Ναυτικού της Ρωσίας σηματοδοτεί την ενότητα όλων των γενεών των υπερασπιστών των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας, τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

"Είναι [η γιορτή] σημαντική και αγαπητή σε ολόκληρη τη Ρωσία και στο λαό μας, επειδή η πατρίδα μας ενώθηκε και ενισχύθηκε και η δόξα και το μεγαλείο της διαμορφώθηκαν από την ανδρεία των ναυτικών, τη στρατιωτική τους γενναιότητα και την τολμηρότητα των πρωτοπόρων εξερευνητών" τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

"Το εύρος και η ευελιξία των στρατηγικών εργασιών που ο στόλος μας αντιμετώπιζε πάντα είναι εκπληκτικό και προκαλούν θαυμασμό και υπερηφάνεια", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος ηγέτης υπενθύμισε τις συμπεριφορές του Ρώσου αυτοκράτορα Πέτρου του Μεγάλου που σφραγίστηκαν στον Χάρτη του Ναυτικού: ποτέ να μην υποστείλει τη σημαία του ένα πλοίο μπροστά σε οποιαδήποτε δύναμη, ποτέ να μην υποχωρήσει ή να παραδώσει το πλοίο στον εχθρό".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail