Κυβερνητική εμμονή η τιμωρία των Ελλήνων

«Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» της κυβέρνησης με το λαό

Η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάποιο προηγούμενο με τους Έλληνες, το οποίο «ξεχρεώνει» σε κάθε ευκαιρία. 

Από: newsbreak.gr

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος καχύποπτος ή υπερευαίσθητος για να λαμβάνει κάθε τόσο ξεκάθαρο το μήνυμα του «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» της κυβέρνησης με τον λαό. Αρκεί να θυμηθεί τις αυτάρεσκες, αλαζονικές και επιθετικές τοποθετήσεις υπουργών, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Νίκος Χαρδαλιάς, τις ιερεμιάδες «ειδικών» της συμφοράς, που προβλέπουν εδώ και μήνες απώλειες… εκατομμυρίων πολιτών, και τις χαιρέκακες αναφορές φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ που μιλούν για «μπλόκο» των εμβολιασμένων (μια λέξη -το «μπλόκο»- που παραπέμπει στην Κατοχή). Είναι πρωτοφανή και το στιλ, αλλά και το περιεχόμενο των εξαγγελιών αυστηρού κολασμού των ανεμβολίαστων, σε μια εποχή που είναι εμφανής η υποχώρηση της έντασης της πανδημίας.

Επιπλέον, από τη μια, έχουμε το προσβλητικό για τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των νέων χαρτζιλίκι των 150 ευρώ με αντίτιμο τον εμβολιασμό τους και, από την άλλη, ακόμα και όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί βλέπουν με έκπληξη και αηδία πολιτικούς, που υποτίθεται ότι οφείλουν να ενώνουν τους Έλληνες, να προσπαθούν συστηματικά να τους διχάσουν, είτε με την επιβολή καθεστώτος απαρτχάιντ για τους ανεμβολίαστους -είναι σίγουρο ότι θα αργήσει να λησμονηθεί η απόφαση για τα ξεχωριστά καταστήματα για τους εμβολιασμένους και τους μη- είτε με την αφαίμαξη του εισοδήματος εκατομμυρίων Ελλήνων, που θα υποχρεώνονται κάθε τρεις και λίγο να δαπανούν χρήματα για rapid ή PCR test.

Όσες δικαιολογίες ή προφάσεις κι αν ρίχνουν σαν προπετάσματα καπνού οι άμεσα εμπλεκόμενοι σε αυτή την κατάσταση, τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα. Η κυβέρνηση κάνει τη ζωή δύσκολη σε όλους (ακόμα και σε αυτούς που έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου, αφού αντιμετωπίζονται σαν ανεμβολίαστοι) και θεωρεί ότι τις ελευθερίες μάς τις έχει… χαρίσει αυτή και δεν είναι κεκτημένο όλων.

Πολύ σύντομα θα αρχίσει να εισπράττει και αυτή το κόστος της ακραίας και αντιλαϊκής στάσης της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail