Ο Ασαντ ορκίστηκε ξανά Πρόεδρος: Θα απελευθερώσουμε όλα τα εδάφη από τρομοκράτες, Τούρκους κι Αμερικάνους

Freepen.gr - Στις 17 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ ορκίστηκε για μια τέταρτη επταετή προεδρική θητεία κι αφού συγκέντρωσε το 95,1% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της 26ης Μαΐου, στις οποίες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η προσέλευση άγγιξε το 78,6% με περίπου 18 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ψηφοφόρους. Οι εκλογές χαρακτηρίστηκαν από τους αντιπάλους της Δύσης και του Άσαντ ως παράνομες.

Ο Asant ορκίστηκε για το σύνταγμα και το Κοράνι παρουσία περισσότερων από 600 προσκεκλημένων, συμπεριλαμβανομένων υπουργών, επιχειρηματιών, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών, ανώτερων στρατιωτικών αξιωματούχων και βετεράνων στρατιωτών.

Στην εναρκτήρια ομιλία του είπε ότι οι εκλογές «έχουν αποδείξει τη δύναμη της λαϊκής νομιμότητας που έχουν αποδώσει οι λαοί στο κράτος».

Ο Σύριος πρόεδρος δεσμεύτηκε επίσης, για άλλη μια φορά, να απελευθερώσει το συριακό έδαφος που καταλαμβάνουν οι αμερικανικές και τουρκικές δυνάμεις με την υποστήριξη των κύριων συμμάχων του.

«Έχουμε στρέψει το βλέμμα μας στην απελευθέρωση του υπόλοιπου εδάφους μας από τους τρομοκράτες και τους Τούρκους και τους Αμερικανούς χορηγούς τους. Είμαστε σίγουροι για το ρόλο φίλων όπως το Ιράν και η Ρωσία, των οποίων η στάση μαζί μας είχε μεγάλο αντίκτυπο στην απελευθέρωση της γης μας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail