Προπαγάνδα Σκοπίων: «Η Μακεδονία πήρε το όνομά της από το αρχαίο βασίλειο που κατέκτησε την Ελλάδα»

Η εφημερίδα Nova Makedonija στην ηλεκτρονική της έκδοση παρουσιάζει ένα αυστραλιανό έγγραφο του 1998, που αναφέρει μεν τη χώρα ως FYROM αλλά στο εσωτερικό κείμενο την παρουσιάζει ως «Μακεδονία».

Από: echedoros-a.gr

Γράφει το σλαβικό δημοσίευμα:

Μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των ‘Μακεδόνων’ προκλήθηκε από την ανακάλυψη του εγγράφου της Αυστραλιανής Πρεσβείας στο Βελιγράδι από το 1998, το οποίο χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία και δίνει μια ενδιαφέρουσα περιγραφή του πώς προήλθε.

Στο επίσημο έγγραφο, μόνο στην αρχή χρησιμοποιείται ο όρος FYROM, ενώ η χώρα αναφέρεται ως Μακεδονία. Παρέχει επίσης γενικά στοιχεία σχετικά με τη γεωγραφική θέση, την πολιτική και οικονομική κατάσταση, καθώς και τον πληθυσμό στη ‘Μακεδονία’. Αλλά η εξήγηση για την προέλευση του ονόματος του κράτους προσέλκυσε τη μεγαλύτερη προσοχή.

 «Η Μακεδονία πήρε το όνομά της από το αρχαίο βασίλειο που κατέκτησε την Ελλάδα υπό την ηγεσία του Φιλίππου της Μακεδονίας, καθώς και σχεδόν ολόκληρου του τότε γνωστού κόσμου, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του γιου του Αλεξάνδρου του Μεγάλου - διαβάζει το έγγραφο που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 1998.


Το δημοσίευμα παρουσιάζει δύο ενδεικτικές σελίδες του σχετικού εγγράφου.
Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail