Σοβαρές πολιτικές εξελίξεις - Τσίπρας: Καλλιεργείται εικόνα καθεστώτος, η οικογένεια Μητσοτάκη κάνει σαν ιδιοκτήτρια του τόπου

Κατά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία όσο και κατά την τοποθέτησή του στο κλείσιμο των εργασιών κάνει λόγο πλέον για την ύπαρξη "καθεστώτος" στην Ελλάδα.

«Αυτή η καθεστωτική δυστοπία, όμως, δεν μπορεί και δεν αξίζει να είναι η Ελλάδα της 3ης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Η πολιτική Μητσοτάκη, η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη πρέπει να ηττηθεί. Και η κυβέρνηση αυτή, είναι καθήκον μας, πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό. Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

[...]

«Δε τα λέω αυτά γιατί υποτιμώ το κλίμα που δημιουργεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον καλοπληρωμένο προπαγανδιστικό της μηχανισμό.

Με το περίσσιο θράσος και την αλαζονεία με την οποία η έννοια της αλήθειας κακοποιείται καθημερινά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και σε πολλά sites και μέσα ενημέρωσης του διαδικτύου, από τα συστημικά ΜΜΕ, μέχρι τα social media ως ακόμα και τη χειραγώγηση ορισμένων μετρήσεων, καλλιεργούν συστηματικά και μεθοδικά μια εικόνα, θα τολμήσω να το πω, καθεστώτος.

Ως εάν η πολιτική ιστορία του τόπου να τελείωσε στις 7 Ιουλίου του 2019, ως εάν η διακυβέρνηση του τόπου να αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της οικογένειάς τους, ως εάν να είναι οι μόνιμοι ιδιοκτήτες αυτού του τόπου, οι μόνιμοι ιδιοκτήτες του Μαξίμου που το ανακαινίζουν όπως γουστάρουν, οι μόνιμοι ιδιοκτήτες αυτής της χώρας κι αυτού του λαού, που συμπεριφέρονται απέναντί του όπως γουστάρουν!»

 και κατά το κλείσιμο:

«όλα τα καθεστώτα, όλες οι αντιδραστικές εξουσίες, όλες οι αυταρχικές δυνάμεις, που όταν διαβλέπουν το τέλος τους καταφεύγουν πάντα στην ίδια συνταγή: Στο διχασμό, στη διάσπαση της κοινωνίας, στην κοινωνική και πολιτική όξυνση».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail