Όταν σπέρνεις την καταστροφή στο νησί των ανέμων…θερίζεις θύελλες

Τα μέτρα απαγόρευσης αδειάζουν το νησί (φωτό:Pontosnews)
Στη Μύκονο η διασκέδαση δεν τελειώνει ποτέ και η νυχτερινή έξοδος όλα τα χρόνια, ξεκίναγε μετά τη μια τα μεσάνυχτα και κρατούσε μέχρι το πρωί σε ξέφρενους ρυθμούς. Αυτός ήταν και ο λόγος που έγινε ο πιο hot προορισμός σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από: pontosnews.gr - Κρικόρ Τσακιτζιάν

Οι απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν για κλείσιμο της μουσικής και απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη μια τα μεσάνυχτα, είναι το αντικίνητρο για να συνεχίσει να πληρώνει τόσο ακριβά ο τουρίστας, ένα τρόπο διακοπών που δεν επέλεξε.

Για τους ξένους VIP, που είναι και το κοινό στο οποίο απευθύνονται οι περισσότεροι επιχειρηματίες του νησιού, από τη στιγμή που παύουν να ισχύουν οι βασικοί λόγοι για τους οποίους επιλέγουν το νησί, τα μαζεύουν και αλλάζουν προορισμό. Κι όταν αλλάξουν τα πράγματα, αρθούν οι απαγορεύσεις και φυσικά να μην είναι αργά, ξαναεπιστρέφουν για να ζήσουν τη Μύκονο όπως την ξέρουν κι όχι όπως θέλουν να τους την επιβάλλουν.

Για το γεγονός ότι γέμισε το νησί κρούσματα, δεν φταίνε μόνο οι επαγγελματίες του νησιού. Φταίνε πρώτα απ’ όλα οι αρχές του νησιού, που δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν την εφαρμογή των μέτρων. Φυσικά το μεγάλο μερίδιο της ευθύνης το έχει η κυβέρνηση που επέτρεψε την αθρόα προσέλευση τουριστών από το εξωτερικό με πλημμελείς ελέγχους, για τα πιθανά εισερχόμενα κρούσματα ή για εισερχόμενους με πλαστά πιστοποιητικά από χώρες με μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα.

Η ζημιά τώρα έγινε και θα είναι μεγάλη και ίσως ανεπανόρθωτη, τουλάχιστον για φέτος.

Τον ίδιο κίνδυνο να επιβληθεί Lockdown, αντιμετωπίζουν όμως κι άλλα νησιά, όπως η Πάρος και η Σαντορίνη. Ιδιαίτερα η δεύτερη, όπου κατάφερε, όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του νησιού, να ανακάμψει και να υποδεχθεί αριθμό τουριστών που αγγίζει το 85% του 2019, που ήταν η καλύτερη χρονιά που γνώρισε το νησί τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι επενδύσεις που έγιναν σε πολυτελή καταλύματα είναι τεράστιες και μια εξέλιξη όπως της Μυκόνου, θα σήμαινε απόλυτη καταστροφή για πολλούς επενδυτές.

Το ερώτημα είναι, που χάθηκε η μπάλα στο θέμα της διασποράς των κρουσμάτων; Φταίει μόνο ο κόσμος; Ποιός θα αναλάβει την ευθύνη από την κυβέρνηση για τις δικές τους ευθύνες και πότε επιτέλους;

Δεν μπορεί να καλούμε τον κόσμο να επενδύσει στη χώρα μας και με μιας, να του δίνουμε τη χαριστική βολή και να τον οδηγούμε στην καταστροφή. Γιατί αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε στο εξωτερικό τούτη την ώρα.

Οι λοιμωξιολόγοι, παρά το γεγονός ότι έχουν το ακαταδίωκτο, έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να δηλώσουν, πως δεν ήταν δική τους η εισήγηση για Lockdown στη Μύκονο. Τότε είναι αποκλειστικά και μόνο ευθύνη της κυβέρνησης.

Νομίζω πως θα πάρει το μάθημα πώς, “όταν σπέρνεις την καταστροφή στο νησί των ανέμων…θερίζεις θύελλες”.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail