Τον έχουν γραμμένο... Ο πρωθυπουργός της Λιβύης αγνοεί αν υπάρχει συμφωνία Ρωσίας-Τουρκίας για ξένους μαχητές

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης ενότητας της Λιβύης Abdulhamid Dbeibah δήλωσε στις 16 Ιουλίου ότι δεν γνώριζε τίποτε για οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας σχετικά με την απόσυρση των ξένων μαχητών, αλλά ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Μιλώντας στο Reuters στη Νέα Υόρκη, ο Dbeibah δήλωσε επίσης ότι δεσμεύτηκε να διεξαγάγει εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου, αλλά προειδοποίησε πως ορισμένοι νομοθέτες ενδέχεται να είναι απρόθυμοι να εγκαταλείψουν την εξουσία. Ο ίδιος, επιχειρηματίας που διορίστηκε προσωρινός πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο, δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα διεκδικήσει το αξίωμα.

Μετά από τη διάσκεψη που υποστηρίχθηκε από τον ΟΗΕ στο Βερολίνο τον περασμένο μήνα, αξιωματούχοι της Γερμανίας και των ΗΠΑ δήλωσαν ότι η Τουρκία και η Ρωσία, οι οποίες υποστηρίζουν αντίθετες πλευρές στη Λιβύη, κατέληξαν σε μια αρχική συμφωνία σχετικά με τη σταδιακή αποχώρηση των ξένων μαχητών.

"Δεν έχω ακούσει για αυτήν τη συμφωνία σχετικά με την απόσυρση μαχητών. Αλλά χαιρετίζουμε οποιαδήποτε συμφωνία ... και χαιρετίζουμε την έξοδο οποιωνδήποτε δυνάμεων, μαχητών ή μισθοφόρων με οποιαδήποτε υποστήριξη από οποιοδήποτε μέρος", δήλωσε ο Dbeibah. "Μιλάμε με όλα τα μέρη σχετικά με την απόσυρση ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη" συμπλήρωσε.

Ο Dbeibah είπε στο Reuters ότι θα ήταν "πολύ δύσκολο" να ενοποιηθεί ο στρατός της Λιβύης. Ο ειδικός απεσταλμένος του Ηνωμένου Βασιλείου για τη Λιβύη, Jan Kubis, δήλωσε την Πέμπτη ότι ο LNA δεν επέτρεψε στην κυβέρνηση ενότητας της Νμπέιμπα να πάρει τον έλεγχο της περιοχής που διοικεί.

"Φυσικά, επικοινωνούμε με τον Χαφτάρ, είναι ένα δύσκολο στρατιωτικό άτομο, αλλά επικοινωνούμε μαζί του. Αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα", δήλωσε ο Dbeibah κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail