Σεμπάστιαν Κουρτς: Η Τουρκία είναι πιο κατάλληλη για να δεχθεί τις ροές των Αφγανών

Freepen.gr - Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κούρτς μίλησε για το πρόσφατο κύμα μετανάστευσης από το Αφγανιστάν, λέγοντας ότι η Τουρκία είναι το «καταλληλότερο μέρος» για τους Αφγανούς να καταφύγουν, παρά τη Γερμανία, την Αυστρία ή τη Σουηδία.

«Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα του Αφγανιστάν με τη μεταφορά μεγάλου αριθμού ανθρώπων στη Γερμανία και την Αυστρία, όπως το 2015. Πρέπει να βελτιώσουμε την κατάσταση επί τόπου. Εάν οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν, τότε θεωρώ ότι οι γειτονικές χώρες, η Τουρκία ή τα ασφαλή μέρη του Αφγανιστάν, είναι σίγουρα πιο κατάλληλο μέρος από τη Γερμανία, την Αυστρία ή τη Σουηδία », δήλωσε ο Κουρτς στη γερμανική εφημερίδα Μπιλντ σε συνέντευξη στις 25 Ιουλίου.

"Δε θέλω να εισαγάγω αυτήν την άρρωστη ιδεολογία στην Ευρώπη", δήλωσε ο Kurz.

«Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί που ενσωματώνονται καλά, αλλά έχουμε αρκετούς ανθρώπους στην Ευρώπη που φέρνουν ακριβώς αυτές τις ιδέες στην Ευρώπη. Έχουμε εισαγάγει μεγάλο αντισημιτισμό στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια μέσω αυτών των μεταναστευτικών ροών. Μεταξύ εκείνων που έχουν έρθει σε εμάς, υπάρχουν εκείνοι που είναι σαφώς ομοφοβικοί και δεν υποστηρίζουν απαραίτητα τα δικαιώματα των γυναικών», πρόσθεσε ο Κουρτς.

Τα σχόλια του Κουρτς ήρθαν καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση σταθμίζει ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς το Αφγανιστάν και τους γείτονές του για να περιορίσει τη ροή των προσφύγων από τη χώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail