Όπως υποστήριζαν τα Μνημόνια, έτσι υποστηρίζουν κάθε τραγικό και περαιτέρω καταστροφικό μέτρο

Angelo_Giordano / pixabay
Όπως υποστήριζαν κάποιοι τα Μνημόνια, έτσι υποστηρίζουν κάθε τραγικό κ περαιτέρω καταστροφικό μέτρο οι ίδιοι, μαζί πλέον όμως κ με "τους άλλους". Τους πρώην..."απέναντι". Με τα Μνημόνια ξεκίνησε για την Ελλάδα μία τραγική 10ετία οικονομικής κατάρρευσης, πολιτικής αποσταθεροποίησης, κοινωνικής εξαθλίωσης, μαζικής μετανάστευσης της νεολαίας στο Εξωτερικό, απώλειας της Κρατικής κ Εθνικής κυριαρχίας, υποβάθμισης της Δημοκρατίας, πλήρους απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, καταστροφής του κοινωνικού Κράτους.

Κώστας Θεοδωρίδης

Με το “Μαζί τα φάγαμε” ξεκίνησε η προσπάθεια εύρεσης υπευθύνων της "οικονομικής Κρίσης" για να δεχτεί αναντίρρητα ο Λαός, κάθε Μνημονιακό μέτρο επιβολής, ως δήθεν λογικό, οφέλιμο, δίκαιο αλλά κ αναγκαίο.

Οι ίδιοι που κάποτε πήγαιναν κόντρα σε Υπουργούς που κραύγαζαν "Δεν θα μου κλέψει την δόξα των απολύσεων των Νοσοκομειακών γιατρών ο Τόμσεν!", όσο κ των Δημοσιογράφων που φώναζαν “Βάστα Σόιμπλε!", είναι τώρα μαζί κ πλάι πλάι στον αγώνα του... "Να πάρουμε τις ζωές μας πίσω κ στο σχέδιο της (δήθεν) Ελευθερίας!".

Δικαιολογούν την κάθε επιβολή φασιστικών μέτρων - μαζί πλέον ! - κ ταυτοχρόνως της περαιτέρω φτωχοποίησης απ' τους ίδιους Υπουργούς κ τα ίδια ΜΜΕ που ανήκουν στην λεγόμενη "λίστα Πέτσα". Αυτών δηλαδή που τόσα χρόνια εφάρμοζαν αλλά κ διαφήμιζαν ως φερέφωνα, πίστα το σχέδιο "εξυγίανσης της Οικονομίας", δια μέσω Μνημονίων!

Αυτών που εν τέλει αποδείχτηκαν όχι μόνο καταστροφικά, αλλά επιπλέον μεθοδευμένα, υποκινούμενα κ στοχευμένα προς μία κατεύθυνση.

Η στάση του κυρίαρχου Πολιτικού, επιχειρηματικού κ μιντιακού συστήματος εξουσίας που θεωρούσε  “Το μνημόνιο ευλογία κ ευκαιρία για να αλλάξουμε ως Κράτος προς το καλύτερο!", είναι το ίδιο Σύστημα, οι ίδιοι Πολιτικοί, οι ίδιοι εκδότες, οι ίδιοι Δημοσιογράφοι, που τώρα βλέπουν θετικά κ σαν ευκαιρία την κρίση του κορονοϊού με κάθε μέτρο επιβολής που αυτός ως "συνοδευτικό" επιφέρει. Το Great Reset, η μεγάλη Οικονομική επανεκκίνηση δεν μπορεί να περιμένει. 

Πόσο μάλλον στην Ελλάδα, σε αυτήν την κατακαημένη Ψωροκώσταινα που χρόνια τώρα κρατάει τα σκήπτρα ως πειραματόζωο Μνημονιακών μέτρων, αλλά κ σε οτιδήποτε άλλο καταστεί αναγκαίο για το επιθυμητό απ' ότι φαίνεται αποτέλεσμα. 

Υπάρχουν διαθέσιμοι εξάλλου για όλα αυτά οι... εκλεγμένοι απ' τον λαό, Υπάλληλοι. Μόνο που με τα Μνημόνια αρχικά (2010) είχε χωριστεί το εκλογικό σώμα σε δύο μεγάλα μέρη (Μνημονιακό / Αντιμνημονιακο), ώσπου να φανεί το αργότερο μετά το Δημοψήφισμα (2015) πως πρακτικά τα Κόμματα εξουσίας εφαρμόζουν την ίδια Εθνοκτόνα κ καταστροφική Πολιτική, ανεξαιρέτως. 

Τώρα με τα μέτρα επιβολής κ το Great Reset που επιχειρείται, είναι όλοι σχεδόν μαζί, ένα τουρλουμπούκι. Χάνει δηλαδή η μάνα το παιδί κ το παιδί τη μάνα.

Δε ξέρει κανείς αν ανήκει σε αυτούς που εξορίστηκαν στην Μακρόνησο κ τη Γυάρο ή σε αυτούς που σφαγιάστηκαν στην πηγάδα του Μελιγαλά.

Αν είναι με τον Νίκο ή με την Ελένη.
Με τον Λαμπράκη ή με τον Γκοτζαμάνη.
Με την Λιάνα ή με τον Άδωνι,
ακόμη κ με τον Ηλία. 

Αν είναι με αυτούς που γεννήθηκαν κ μεγάλωσαν στο Παρίσι, σπούδασαν στο Harvard κ πίνουν espresso στο Κολωνάκι ή αν γεννήθηκαν στην Κοκκινιά, είχαν παππού που εκτελέστηκε στην Καισαριανή κ οι ίδιοι εργάζονται στην Δραπετσώνα για την καθημερινή τους επιβίωση.

Αν είναι εν τέλει με τον άθεο κ αγνωστικιστή Αλέξη ή με τον προκαθήμενο της Πίστεως, Ιερώνυμο. Πασόκοι, Νεοδημοκράτες, Συριζαίοι, ΚΚΕδες, Βαρουφακικοί, ΑΝΤΑΡΣΥΕΣ μαζί με την υπόλοιπη "σάρα, μάρα κ το κακό συναπάντημα" του Εκλογικού σώματος, άθεοι αλλά κ πιστοί, φωνάζουν υπέρ των μέτρων, τάσσονται υπέρ του καμουφλαρισμένου πίσω απ τον μανδύα του ιού προς το παρόν - αλλά επί της ουσίας ανθρώπινου - περαιτέρω διαχωρισμού, ανεξαιρέτως Δόγματος, Πίστεως, Κόμματος κ Ιδεολογίας. 

Τα Μνημόνια πέτυχαν εν μέρη τον σκοπό τους στην Ελλάδα κ ως ένα μεγάλο σημείο. Τα τελευταία μεγάλα οικονομικά προπύργια που απέμειναν όπως είναι ο τουρισμός στο σύνολο του κ η εστίαση, πρέπει κ αυτά να πέσουν.

Για την περαιτέρω σκλαβοποποίηση, φτωχοποίηση αλλά κ εξαγορά της Χώρας από ξένα συμφέροντα κ Fund's θα φροντίσουν τα Lockdown, τα μέτρα αλλά κ οι ίδιοι Πολιτικοί που μας έσωσαν με τα Μνημόνια που ψήφιζαν. Έχοντας από πίσω τους όμως το ίδιο εκλογικό (εν μέρη κ θρησκευτικό) σώμα,
ενωμένο τώρα κατά πολύ, όχι διάσπαρτο ....~ στην φάκα να εστιάζετε,όχι στο τυρί. 

Εκεί που ανοίγει ο ορίζοντας να βλέπετε, όχι μόνο στο ένα μέτρο. Καλημέρα σε όλους όσους έχουν τα μάτια τους ανοιχτά κ 14 κ το μυαλό στην πρίζα! Οι υπόλοιποι ας βλέπουν τα ίδια 14 τηλεοπτικά κανάλια κ ας συμφωνούν με τις σκέψεις, του κάθε Ευαγγελάτου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail