Σύγκρουση σκαφών στην Κεφαλλονιά - Βυθίστηκε το ένα μετά τον εμβολισμό του

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμης Κεφαλληνίας, πρωινές ώρες χθες, από τον 63χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη και μοναδικό επιβαίνοντα του Ε/Π-Α/Κ σκάφους ''ΕΜΙΛΥ'' Λ. Σάμης 449, για περιστατικό βύθισης του εν λόγω σκάφους.

Συγκεκριμένα, το ''ΕΜΙΛΥ'' βυθίστηκε κατόπιν εμβολισμού του από το διερχόμενο Θ/Γ σκάφος ''PAS-OP'' σημαίας Ιταλίας, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΚΙΑ ΣΚΑΛΑ'', πλησίον του λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας.

Ο 63χρονος πριν τη σύγκρουση έπεσε στη θάλασσα, απ΄ όπου περισυνελέγη από το ανωτέρω Θ/Γ σκάφος και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον οικείο Λιμένα, ενώ αρνήθηκε τη μεταφορά του σε μονάδα υγείας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''PAS-OP'' μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος οργανισμό, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο αλλοδαπός κυβερνήτης του Θ/Γ σκάφους, για παράβαση του άρθρου 225 του Ν.Δ. 187/73.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail