Αντί για λύσεις στο πρόβλημα του καύσωνα, έχουμε κομματικό διχασμό κι εξυπνακισμούς

Δυστυχώς, αντί για λύσεις στο πρόβλημα του καύσωνα, έχουμε κομματικό διχασμό και εξυπνακισμούς. Στην πανδημία, η οποία για πολλούς λόγους, δυσκόλεψε την ζωή των ανθρώπων, προστέθηκε ο παρατεταμένος καύσωνας.
Οι συνθήκες της εργασίας, της μετακίνησης και της καθημερινότητας των πολιτών, γίνονται ακόμη πιο δύσκολες και, η απειλή της υγείας τους, πολλαπλασιάζεται. 

Η κυβέρνηση, δεν προέβλεψε, όπως όφειλε, κάποιες ρυθμίσεις, οι οποίες θα προστάτευαν τους πολίτες και, κυρίως εκείνους, που λόγω της μορφής της εργασίας τους, των αποστάσεων που πρέπει να διανύσουν, της ευπάθειας της υγείας τους και της οικονομικής τους αδυναμίας, είναι πολλαπλώς ευάλωτοι.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, σωστά εντόπισε το πρόβλημα, διατύπωσε όμως λάθος πρόταση για την αντιμετώπισή του. "Η εθνική αργία της Δευτέρας", χωρίς να καθορίζει το περιεχόμενό της, δεν λύνει το πρόβλημα, αφού ο καύσωνας δεν είναι μιας ημέρας, αλλά θα κρατήσει σύμφωνα με την ΕΜΥ, τουλάχιστον 10 ημέρες.

Ακόμη χειρότερη ήταν η αντίδραση της ΝΔ, με μια σειρά αφορισμούς και εξυπνακισμούς, για "βροχές, χιόνια, χαλάζι" και κάθε ήπιο ή ακραίο καιρικό φαινόμενο, που θα έπρεπε να οδηγούν σε "Εθνικές αργίες".

Δυστυχώς, τα παθήματα του παρελθόντος, αλλά και τα πρόσφατα, δεν μας έχουν βάλει μυαλό ως πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία.

Ο εύκολος δρόμος είναι η πόλωση και ο κομματικός διχασμός.

Η αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα δεν είναι η πρώτη επιλογή.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα, έχοντας και την εμπειρία της πανδημίας, θα έπρεπε να είχαν σχέδια αντιμετώπισης ακραίων φαινομένων, όπως ο παρατεταμένος καύσωνας.  Ούτε ο εφυσηχασμός βοηθάει, ούτε η άγονη κομματική αντιπαράθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail