Επιτέλους, φτάνει πια κ. Σαρηγιάννη!

ivanacoi / pixabay
Ένα από τα πρόσωπα που έχουν αναδειχθεί στα ΜΜΕ την εποχή του κορωνοϊού είναι ο κ. Σαρηγιάννης, ο οποίος δεν είναι επιδημιολόγος ή λοιμοξιολόγος, ούτε καν ιατρός αλλά καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, που με βάση ένα δικό του μοντέλο, δίνει προβλέψεις ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων.

Του Στρατή Μαζίδη

Δεν τον άκουσα ποτέ, όπως και όλους όσους βγάζουν στα τηλε-παράθυρα διότι όταν πολύ απλά κάποιοι γράφαμε για τον κορωνοϊό και το τι θα επακολουθήσει, ήδη από τον Ιανουάριο του 2020, ορισμένοι μετέπειτα αστέρες καθησύχαζαν (αναζητήστε τις τότε δηλώσεις Τσιόδρα). Όταν φορούσαμε Φεβρουάριο μήνα του 2020 μάσκες [όχι πανιά κι υφάσματα] εκεί όπου υπήρχε συνωστισμός και έβραζε η μύτη μας, κάποιοι άλλοι μας κατέκριναν στα τηλε-παράθυρα.

Ωστόσο πέφτω διαρκώς μπροστά σε τρομοκρατικούς τίτλους ΜΜΕ που επικαλούνται τον παραπάνω προαναφερθέντα καθηγητή και τις προβλέψεις του. Τώρα βλέπει 18.000 θετικά τεστς [κακώς τα λένε κρούσματα] τον Οκτώβριο.

Το μοντέλο του είναι μια δική του πατέντα όπως διαβάζουμε εδώ [https://www.iefimerida.gr/ellada/sarigiannis-psemata-gia-na-min-tromokratithei-kosmos] ότι δηλώνει ο ίδιος όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως "είχα υπολογίσει ότι θα φτάσουμε τα 25.000 κρούσματα την ημέρα, αλλά είχα πει ότι θα φτάσουμε έως τα 5.000, γιατί ο στόχος μου δεν είναι να σπέρνω πανικό". Πάντως τα 25.000 δεν φτάσαμε και ως προς τις υποθέσεις του που θα φτάναμε αν δε λαμβάναμε τα άστοχα μέτρα που λάβαμε, αυτά είναι "να 'χαμε να λέγαμε".

Δυστυχώς όμως το μόνο που κάνει, είναι αυτό ακριβώς, να σπέρνει πανικό. Κι αν αύριο βγει κάποιος άλλος, μη έχοντας σχέση με την ιατρική, και μιλήσει για πχ 40.000 κρούσματα σε Χ μήνες, θα είναι πρωτοσέλιδο. Άλλωστε οι ειδήσεις στα ΜΜΕ είναι σαν τα πατατάκια, αναλώσιμες. Λες το Α σήμερα και σε λίγο καιρό έχει ξεχαστεί μέσα σε αυτή τη βιομηχανία παραγωγής αναρτήσεων. Κανείς δε θυμάται τι είπες και πότε.

Ωστόσο κάπου φτάνει πια αυτή η ιστορία των μοντέλων και των προβλέψεων. Αφήστε την κοινωνία να ηρεμήσει και να ανακτήσει όσο μπορεί την ψυχολογία της. Της είναι απαραίτητο. Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες και δεν έχουν να κάνουν απαραίτητα με τον ιό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail