Ελληνοτουρκικά: Ξεκίνησε ο πόλεμος των υποβρυχίων στο Αιγαίο – Αλλάζουν οι ισορροπίες Ελλάδας – Τουρκίας;

Θα αλλάξουμε τις ισορροπίες με τα νέα μας υποβρύχια υποστηρίζουν Τούρκοι ποντάροντας στα νέα γερμανικά υποβρύχια.

Από: newpost.gr

Ξεκίνησε ο πόλεμος των υποβρυχίων στο Αιγαίο με τους Τούρκους να υποστηρίζουν πως θα αλλάξουν τις ισορροπίες με τα νέα μας υποβρύχια σε δηλώσεις με φόντο την παράδοση του πρώτου γερμανικού υποβρυχίου στην Άγκυρα.

Το περιοδικό Economist περιλαμβάνει δηλώσεις του Γιοχάνες Πέτερς, από το Ινστιτούτο Πολιτικής Ασφαλείας του Κιέλου, σύμφωνα με τον οποίο, το νέο τουρκικό υποβρύχιο Piri Reis θα είναι ικανό να πυροβολήσει βαριές τορπίλες και κατευθυνόμενους πυραύλους εναντίον στόχων στη θάλασσα και στην ξηρά.

«Ενώ τα συμβατικά ηλεκτρικά υποβρύχια ντίζελ μπορούν να παραμείνουν κάτω από το νερό για 2-3 ημέρες, αυτό το υποβρύχιο μπορεί τρεις εβδομάδες», δήλωσε ο Πέτερς.

Το Piri Reis λειτουργεί με σχεδόν μηδενικό θόρυβο σε σύγκριση με τα πυρηνικά υποβρύχια των οποίων οι «αντιδραστήρες δεν μπορούν να κλείσουν», είπε ο Πέτερς.

Σύμφωνα με το περιοδικό «τα υποβρύχια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή πληροφοριών σε αμφισβητούμενα ύδατα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκοπείας στα υποβρύχια καλώδια που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Ελλάδα για να φτάσει στην Κύπρο, την Αίγυπτο και το Ισραήλ».

Το υποβρύχιο Piri Reis, χωρητικότητας 40 ατόμων και μήκους 68,5 μέτρων, είναι το πρώτο του νέου τύπου υποβρύχιο της Τουρκίας.

Η Ελλάδα προσέφερε στην Γερμανία τεχνογνωσία, κατά την κατασκευή των τεσσάρων ελληνικών 214, την οποία πρέπει να μπορεί να κεφαλαιοποιήσει.

Η Τουρκία φτιάχνει τώρα έξι 214, με την μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από την Γερμανία.

Το τουρκικό υποβρύχιο TCG PİRİ REİS, στο οποίο οι Τούρκοι στηρίζουν πολλά για την επικράτησή τους στην Ανατολική Μεσόγειο, κατασκευάστηκε σε συνεργασία της γερμανικής ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) αλλά και τουρκικών εταιρειών.

Συνολικά έξι τέτοιου τύπου υποβρύχια θα παραδοθούν στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Τα συγκεκριμένου τύπου υποβρύχια θεωρούνται τα καλύτερα παγκοσμίως μετά τα πυρηνικά υποβρύχια.

Τα έξι τουρκικά υποβρύχια θα είναι τα: TCG Pirireis (S-330) με παράδοση το 2022, TCG Hızır Reis (S-331) 2023, TCG Murat Reis (S-332) 2024, TCG Aydın Reis (S-333) 2025, TCG Seydi Ali Reis (S-334) 2026 και το TCG Selman Reis (S-335), το οποίο θα παραδοθεί στην Διοίκηση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων το 2027.

Τώρα θα ξεκινήσουν τα τεστ για το πρώτο τουρκικό υποβρύχιο 214, όμως τώρα… αρχίζουν τα δύσκολα για τους Τούρκους.

Το γεγονός ότι τα ελληνικά 214 έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις βελτιώσεις που έκαναν οι Έλληνες στα τεχνικά χαρακτηριστικά των Γερμανών.

Έτσι, επειδή η Ελλάδα ήταν συμπαραγωγός των 214, με δικαιώματα εξαγωγής τα οποία άσκησε ποτέ, σίγουρα θα χρειαστούν οι Τούρκοι κάποιες από τις λύσεις που έδωσαν οι Έλληνες.

Τα ελληνικά 214 δεν θα είναι τα ίδια υποβρύχια με τα τουρκικά 214, αφού οι ελληνικές πατέντες δεν θα δοθούν στους Τούρκους, ενώ αντίστοιχα οι Τούρκοι βάζουν δικά τους μηχανήματα.

Έτσι οι Τούρκοι μηχανικοί έχουν ήδη βρεθεί μπροστά στο συγκεκριμένο αδιέξοδο. Να φτιάξουν τα τουρκικά 214 όσο καλά είναι τα ελληνικά χωρίς όμως να ξέρουν πως το έκαναν οι Έλληνες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail