Ισραήλ: Οι τουρκικές βάσεις στην Κύπρο στοχεύουν Ιερουσαλήμ & Κάιρο - Να αντιδράσουμε συλλογικά

Στήριξη στην Κύπρο και από τη νέα κυβέρνηση του Ισραήλ μετά τις πρόσφατες παράνομες ανακοινώσεις των Τούρκων.

Μετά τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας ακολούθησε το δρόμο του στην Ιερουσαλήμ και ο Κύπριος ομόλογός του για επαφές στο πιο υψηλό επίπεδο με τη νέα κυβέρνηση του Ισραήλ. Το εβραϊκό κράτος ανησυχεί βαθύτατα για τις κινήσεις της Τουρκίας και του Ερντογάν ιδιαίτερα για τις πληροφορίες περί ενεργοποίηση της βάσης των drones στο κατεχόμενο αεροδρόμιο του Λευκονίκου και για την απόφαση δημιουργίας της ναυτικής βάσης στο Μπογάζι.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ γνωρίζει ότι και οι δύο αυτές βάσεις στοχεύουν πρωτίστως την Ιερουσαλήμ αλλά και το Κάιρο και ως γνωστόν σε περίπτωση που το Ισραήλ απειληθεί πραγματικά ή νιώθει ότι απειλείται, δεν αστειεύεται, σημειώνει για το ΟΡΕΝ ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής του σταθμού στην Ουάσινγκτον.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του Νίκου Χριστοδουλίδη βρέθηκαν οι προκλητικές κινήσεις της Αγκυρας σε Κύπρο και Μεσόγειο.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι υπάρχει κοινή ανάγνωση με τη νέα κυβέρνηση του Ισραήλ για τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και τους στόχους της Τουρκίας που επηρεάζουν αρνητικά και το εβραϊκό κράτος και την Κύπρο και την Ελλάδα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ έδειξε με σαφήνεια τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τις εξελίξεις στη χώρα του κι ήταν ξεκάθαρος σε δημόσια τοποθέτησή του για την ανησυχία του Ισραήλ από τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο.

Στην Ιερουσαλήμ μιλούν για την ανάγκη κοινής αντίδρασης σύμφωνα με αυτή την ενημέρωση ήταν κοινή πεποίθηση πώς θα πρέπει να είναι συλλογική η αντίδρασή και η αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων μαζί και με άλλα ομονοούντα κράτη στην περιοχή που επίσης ανησυχούν για τις τουρκικές κινήσεις οι οποίες ανάμεσα σε πολλά άλλα έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail