Ο Γεραπετρίτης εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Μητσοτάκης – Σακελλαροπούλου: Μισές και «βολικές» αλήθειες για τους εμβολιασμούς και το Σύνταγμα

Στη συνάντησή του -με όρους στημένης και άκρως υποκριτικής σκηνοθεσίας που «βγάζει μάτια», όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις- με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «υπενθύμισε» στους Έλληνες για την υποχρέωση εμβολιασμού το άρθρο 25 παράγραφος 4 του Συντάγματος. Άρθρο που λέει ότι το Κράτος δικαιούται να αξιώνει,  από όλους τους πολίτες, την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης.

Από: newsbreak.gr - ο κύριος Μάξιμος

Πραγματικά αυτό λέει το Σύνταγμα στο άρθρο 25 παράγραφος 4. Μόνο που ο πρωθυπουργός «ξέχασε» -και μάλλον το «ξέχασε» ο «υποβολέας» του συνταγματολόγος για «πάσαν νόσον» Γεραπετρίτης– ότι το άρθρο 25 έχει και την παράγραφο 1. Μια παράγραφο στην οποία προβλέπεται ότι κάθε υποχρέωση, άρα και ο εμβολιασμός, πρέπει να σέβεται την αρχή της αναλογίας. Δηλαδή ναι μεν ισχύει η υποχρέωση, αλλά μόνον  αν οι όροι που επιβάλλει δεν είναι υπερβολικοί, ιδίως επειδή υπερβαίνουν το σκοπό που κατά τον νόμο οφείλει να εξυπηρετεί η υποχρέωση.

Καλό θα ήταν ο κ. Γεραπετρίτης να προφυλάσσει τον πρωθυπουργό από ανάλογες ανακρίβειες. Πιστεύουμε ότι τουλάχιστον ο κ. καθηγητής γνωρίζει την αρχή της αναλογίας -διδάσκεται στους φοιτητές στο πρώτο έτος της Νομικής- και ότι έχει ενημερωθεί για τα εξαιρετικά, και εντελώς πρόσφατα άρθρα επ΄ αυτού που έχουν γράψει και δημοσιεύσει σε έγκριτες νομικές ιστοσελίδες οι συνάδελφοί του Σπύρος Βλαχόπουλος και Γιώργος Σωτηρέλλης. Ειδικά μάλιστα ο Σπύρος Βλαχόπουλος κάνει, ακριβώς για τον εμβολιασμό, τη σύνδεση και των δύο παραγράφων του άρθρου 25.

Αν ο κ. Γεραπετρίτης δεν έχει διαβάσει το άρθρο του καθηγητή Σπύρου Βλαχόπουλου, ας το βρει, για να μην εκτίθεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ιστοσελίδα https://www.constitutionalism.gr , με τον τίτλο: «Σύνταγμα, εμβολιασμός και Covid-19». Ιδίως στο τέλος, για να τον διευκολύνουμε, επειδή είναι πολυάσχολος και λείπει καιρό από το Πανεπιστήμιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail