Οι Γάλλοι πολεμούν την κινεζοποίησή τους, η Ελλάδα έγινε Κίνα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι

GΕΟFFRΟΥ VΑΝ DΕR ΗΑSSΕLΤ ΑFΡ
Η ομοιότητα της Γαλλίας με την Ελλάδα είναι πως στο θέμα της πανδημίας ο πρόεδρος τους έχει τα ίδια αρρωστημένα μυαλά με τον δικό μας πρωθυπουργό, γι' αυτό άλλωστε την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσαν σχεδόν πανομοιότυπα μέτρα με διαφορά λίγων ωρών. 

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν και τεράστιες διαφορές: στην Γαλλία, γίνονται καθημερινές διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων εναντίον των νέων μέτρων του Μακρόν, τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί εναντίον τους και τα μεγάλα mainstream ΜΜΕ φιλοξενούν όλες τις απόψεις. Μια μεγάλη μερίδα Γάλλων ανησυχεί πως το Covid Pass είναι το πρώτο βήμα ενός συστήματος ψηφιακής παρακολούθησης που θα έχει σαν μοντέλο τις μεθόδους ελέγχου που εφαρμόζει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, το οποίο ανταμοίβει ή τιμωρεί τους πολίτες αναλογα με τη συμπεριφορά τους, και οι ανησυχίες αυτές βρίσκουν έκφραση -όπως θα έπρεπε να γίνεται σε μια πλουραλιστική κοινωνία- σε μεγάλα ΜΜΕ, σε κορυφαίους διανοούμενους ή σε πολιτικούς ακόμη και μεγάλων, μετριοπαθών κομμάτων. 

Σε άρθρο του στην "Le Figaro" την προηγούμενη εβδομάδα, ο φιλόσοφος και στέλεχος των κεντροδεξιών Ρεπουμπλικάνων François-Xavier Bellamy προειδοποίησε πως ο πολιτισμός της Γαλλίας και της Δυτικής Ευρώπης αντιμετωπίζουν μια τεράστια πρόκληση: είτε θα ακολουθήσουν τον δρόμο των ολοκληρωτικών καθεστώτων ή θα μείνουν πιστές στους κανόνες βάσει των οποίων ιδρύθηκαν οι δημοκρατίες μας. "Η ελευθερία και τα ίσα δικαιώματα δεν είναι πρόνομια για ήρεμους καιρούς αλλά είναι οι αξίες που μας κάνουν αυτούς που είμαστε", επισημαίνει ο Bellamy.(ψεκασμένος και ο Bellamy, έτσι Νεοδημοκράτες μου;).

Στην Ελλάδα πάλι όπου όλα τα σκιάζει η φοβέρα του μητσοτακικού καθεστώτος, η κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα σαν του Μακρόν (ή και ακόμη χειρότερα), μέτρα που αλλάζουν ριζικά τις σχέσεις κράτους-πολίτη και απειλούν τις ελευθερίες μας χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά σχετική συζήτηση.

Τα μέτρα αυτά δεν ψηφίζονται καν από το κοινοβούλιο, οι μεγάλες mainstream εφημερίδες και τα διαπλεκόμενα κανάλια δεν φιλοξενούν καμιά διαφορετiκή άποψη, όποιος τολμήσει να εκφράσει τους προβληματισμούς του χαρακτηρίζεται αμέσως "ψεκασμένος" και αυτόματα περιθωριοποιείται, ενώ οι λαμπροί συνταγματολογοι μας και τα σεβαστά μας δικαστήρια τα βρίσκουν όλα υπέροχα, νόμιμα και συνταγματικά. 

Μπορεί οι Γαλλοι να φοβούνται την κινεζοποίηση τους, αλλά εδώ στην Ελλάδα αυτός ο αδίστακτος άνθρωπος που μας κυβερνά καταφερε και μας έκανε ήδη Κίνα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Τουλάχιστον τρομακτικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail