Ο Ερντογάν έχει μετατρέψει την ελληνική ελίτ σε πειθήνιο «γιουσουφάκι» του

placom / pixabay
Οι ρίζες της ελληνικής ελίτ ιστορικά πηγαίνουν πολύ πίσω, στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Ήταν οι τοποτηρητές πρόκριτοι που αμέσως, με τις πρώτες μέρες της επανάστασης του 1821, έστησαν δικά τους ολιγαρχικά τοπικά πολιτεύματα, για να μην χάσουν τον έλεγχο των εξελίξεων από τους στρατιωτικούς και ταυτόχρονα συμμετείχαν πλειοψηφικά στις τρεις πρώτες Εθνικές Συνελεύσεις.

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη

Αυτοί οι πρόκριτοι, μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια, έφυγαν από την περιφέρεια και μαζί με άλλα στοιχεία και Φαναριώτες, εγκαταστάθηκαν στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα. Ο αστισμός αυτός, δεν ήταν αποτέλεσμα της σύγκρουσης μεταξύ μεγαλογαιοκτημόνων και αστών εργοστασιαρχών, που καθόρισε τις εξελίξεις και το κοινοβουλευτικό σύστημα στη Δ. Ευρώπη.

Επομένως αυτή η νέα αστική τάξη της Ελλάδας, δεν είχε κανέναν παραγωγικό προσανατολισμό. Απεναντίας, στον μεν οικονομικό τομέα στράφηκε στο εμπόριο, στις υπηρεσίες και στον παρασιτισμό, στον δε πολιτικό τομέα, κατέλαβε τη θέση της ανύπαρκτης αστικής παραγωγικής τάξης στο εισαχθέν από τη Δ. Ευρώπη κοινοβουλευτικό σύστημα, δημιουργώντας ένα υδροκέφαλο κράτος, προκειμένου να κρατά τους πολίτες δέσμιους με το ρουσφέτι.

Η υπαίθρος εγκαταλείφθηκε και ο μιμητισμός και η ανέχεια των ανθρώπων της υπαίθρου, οδήγησε στην αστυφιλία και την σχεδόν πλήρη εγκατάλειψη του πρωτογενούς παραγωγικού τομέα.

Αυτή λοιπόν η ιδιότυπη ολιγαρχία, αναπαραγόμενη με τους κανόνες που η ίδια επιβάλει, συνεχίζει στις μέρες μας να είναι στο τιμόνι της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ηγεσίας, παρά την τελευταία χρεοκοπία της χώρας που η ίδια προκάλεσε, εξακολουθώντας τον παρασιστικό της ρόλο και τη διαφθορά σαπίζοντας όλο το κοινωνικό σώμα και εκποιώντας τον δημόσιο πλούτο, στο όνομα μιας ανύπαρκτης δημοκρατίας.

Ο Ερντογάν λοιπόν, αλλά και όλοι οι τουρκική ελίτ, γνωρίζουν πολύ καλά τη σύνθεση και τη νοοτροπία της ελληνικής ελίτ, την οποία δυστυχώς δεν γνωρίζουν και δεν αντιλαμβάνονται οι ίδιοι οι παραπληροφορημένοι από τα ΜΜΕ Έλληνες. Γνωρίζει λοιπόν ο Ερντογάν ότι πρέπει μεν να τρομοκρατεί την ελληνική ελίτ, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να μην “ξυπνήσει” τον ελληνικό λαό.

Γνωρίζει ό Ερντογάν, όπως φυσικά το γνωρίζει και η ελληνική ελίτ, πως τυχόν σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και τυχόν απώλεια ελληνικού εδάφους (π.χ. ενός νησιού), θα οδηγήσει σε αφύπνιση και σε εξέγερση τον ελληνικό λαό και φυσικά σε ανατροπή της ελληνικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ, όπως συνέβη σε όσες περιπτώσεις απολέσθηκε τμήμα της επικράτειας.

Αυτό όμως δεν εξυπηρετεί τώρα τα σχέδια της Τουρκίας. Τυχόν αφύπνιση και εξέγερση του ελληνικού λαού, θα σηματοδοτήσει κοσμογονικές αλλαγές στο εσωτερικό της χώρας και φυσικά ενότητα και ενδυνάμωση του λαού και της χώρας απέναντι στην Τουρκία, δημιουργώντας μια ακόμα ανοικτή μεταξύ μας διαφορά, μετά αυτής της Κύπρου. Θα οδηγήσει σε νέους εξοπλισμούς και σε ανάπτυξη επιτέλους πολεμικής βιομηχανίας.

Καλύτερα επομένως εξυπηρετεί τα σχέδια της Τουρκίας η συνεχής τρομοκράτηση της ελληνικής ελίτ, ώστε από το φόβο ανατροπής της και λαϊκής τιμωρίας της, να ενδίδει συνεχώς στις τουρκικές αξιώσεις, χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα. Έτσι το τουρκικό κράτος κάνει όπου θέλει έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, Τούρκοι ψαράδες έφτασαν μέχρι τα Κύθηρα για ψάρεμα, ενώ οι δικοί μας δεν μπορούν να βγουν έξω από τα 6 νμ, αξιώνεται η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, ξεσηκώνονται οι μουσουλμάνοι της Θράκης, γίνονται καθημερινές παραβιάσεις της εθνικής μας κυριαρχίας, επιβάλλεται η διχοτόμηση της Κύπρου και η κατάληψη της Αμμοχώστου, ο Μπάϊντεν δωρίζει στους Τούρκους τον ΝΑ Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο (βλ. εικόνα) κ.λ.π.

Και αντί να δούμε μια ελληνική ελίτ να αντιδρά με κάποιο τρόπο, έστω και διπλωματικό, εναντίον της Τουρκίας, αντίθετα βλέπουμε να προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό με τα καθεστωτικά της ΜΜΕ και τα μίσθαρνα «παπαγαλάκια» της, ότι οι Τούρκοι έχουν δίκιο, ότι πρέπει να τα βρούμε, ότι πρέπει να πάμε στη Χάγη, για να καλυφθούν οι παραχωρήσεις πίσω από μια νομικοφανή ενέργεια κ.λ.π.
Ο Ερντογάν λοιπόν δεν θέλει με τίποτα την ανατροπή αυτής της ελίτ, η οποία τρέμει κυριολεκτικά ζαρωμένη και παγωμένη από φόβο και την οποία, με αυτό τον τρόπο, την έχει μετατρέψει σε πειθήνιο «γιουσουφάκι» του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail