Οκ οι "ειδικοί" ζουν το όνειρό τους αφού ήταν στην αφάνεια, οι βουλευτές της ΝΔ όμως τι κάνουν;

Τα όσα ακούμε ή διαβάζουμε καθημερινά επιβεβαιώνουν αυτό που έγκαιρα γράψαμε, πως ο Νο1 αντίπαλος της εκστρατείας του εμβολιασμού είναι η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τα σε αυτή προσκείμενα ΜΜΕ και όσους τους δίνεται βήμα. Πάντως είναι χαρακτηριστική η μεταστροφή ορισμένων...σοβαρών μόλις πέσουν διαφημιστικά πακέτα.

Του Στρατή Μαζίδη

Για τους διάφορους ειδικούς, είτε σχετικούς με θέματα πανδημίας, είτε άσχετους (πχ καθηγητές μηχανικής περιβαλλοντικής, γενετιστές κ.ο.κ.) το αντιλαμβανόμαστε. Άνθρωποι που μέχρι χθες ήταν άγνωστοι στο ευρύ κοινό, ξαφνικά βρέθηκαν να κυβερνούν μια χώρα και με στασίδι στα ΜΜΕ αρκεί να τα λένε όπως επιθυμεί η κυβέρνηση, άσχετα αν η οικονομική πίεση και το πολιτικό κόστος άρχισαν να ραγίζουν τις στενές σχέσεις τους (πχ διαφωνία για τις μάσκες).

Δε θέλει πολύ να ξεφύγει ένας άνθρωπος που ενώ μέχρι χθες είχε επίδραση μόνο στους φοιτητές του, τώρα η ψήφος του καθορίζει αν θα κλειδωθεί μέσα μια ολόκληρη χώρα ή αν θα καταστραφούν αμέτρητοι συνάνθρωποί μας που έχασαν τη δουλειά τους. 

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον όταν τελειώσει αυτή η ιστορία, το πως θα δεχθούν μέσα τους αυτοί οι άνθρωποι την επιστροφή στο status quo ante τους.

Όμως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των άλλων κομμάτων που σιωπηλά συναινούν σε όσα πρωτάκουστα εφαρμόζονται, τι κάνουν; Συμφωνούν με την στρατηγική των απειλών, της φοβέρας, της τρομοκράτησης; Εκτιμούν ότι αυτό θα φέρει ψήφους και όχι τη θεωρία του νιπτήρος όταν ανοίγεις τη βαλβίδα;

Δεν αντιλαμβάνονται ότι ζούμε σε μια χώρα όπου ο πληθυσμός έχει κάνει όλα τα εμβόλια που προβλέπονται, συνεπώς δεν τίθεται θέμα αντι-εμβολιαστικού κινήματος ή αρνητών της πανδημίας (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) αλλά ανθρώπων που φοβούνται; Όταν στο φόβο στάζεις απειλές, τι θα πάρεις;

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να εκτιμούν αυτό που κατά πάσα πιθανότητα φαίνεται να πιστεύει εσφαλμένα ο πρωθυπουργός. Ποιο; Ότι στο 55% που δεν έχει εμβολιαστεί, περιλαμβάνει από ελάχιστους έως καθόλου ψηφοφόρους του. Άρα είναι οι βολικοί ένοχοι της επόμενης ημέρας για να φορτώσει την ευθύνη της κυβερνητικής αποτυχίας, του βουλιάγματος του τουρισμού και των επόμενων μνημονίων σε μια οικονομία που ήδη από τα τέλη του 2019 είχε εισέλθει σε καθοδική πορεία. Η πραγματικότητα δε θα τον επαληθεύσει. 

ΥΓ 1: Στην αρχική φωτογραφία βλέπουμε την τοπική Αλμωπίας. Να δούμε αν βουλευτές και κομματικά στελέχη της ΝΔ έχουν μυωπία και δε βλέπουν όσα γίνονται. 

ΥΓ 2: Ο επιχειρούμενος [;] διχασμός μπορεί ακόμη να αποτραπεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail