Πελώνη: «Δίνουμε ελευθερία στους πολλούς»-Οι ελευθερίες, κα Πελώνη, δεν δίδονται, κατακτώνται!

Οι ελευθερίες δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, δεν δίδονται ούτε αποδίδονται αλλά κατακτώνται και διασφαλίζουν όχι την δικτατορία της Κάσμπας που κυβερνά, μιας ολιγαρχίας και των ξένων κηδεμόνων ούτε των πολλών, δήθεν ή  μη αλλά τα δικαιώματα όλων και ιδιαίτερα των όποιων μειοψηφιών!

Από: iskra.gr

Η κυβέρνηση θεωρεί τους ανεμβολίαστους ως πολίτες β’ κατηγορίας.

Σε άλλες εποχές μας ταξιδεύουν οι δηλώσεις που έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, καθώς είπε πως «η κυβέρνηση φροντίζει να δίνει ελευθερία στους πολλούς».

Κάτι που μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση, καθώς μάλλον η κυβέρνηση θεωρεί πως οι «λίγοι» (μάλλον όχι και τόσο λίγοι βέβαια) είναι πολίτες που δεν αξίζουν να έχουν ελευθερία.

Μάλιστα παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει και στο πρόσφατο διάγγελμα του και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε μιλήσει για «αποφάσεις που αποδίδουν ελευθερίες σε εκείνους που το δικαιούνται».

Εκτός και αν πιστεύει η κυβέρνηση ότι ο καθένας μπορεί να «αγοράσει» την ελευθερία του μέσω εμβολίου.

«Παράλληλα, η κυβέρνηση φροντίζει να  δώσει ελευθερία στους πολλούς και προστασία σε όλους. Στο πλαίσιο αυτό, από αύριο 16 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα μπορούν να λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους και να συμπληρώνουν το 85% της χωρητικότητάς τους», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι έως τις 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών. Οι εξωτερικοί χώροι στους οποίους λειτουργούν οι επιχειρήσεις αυτές μπορεί να είναι αμιγείς ή μικτοί.

«Οι αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται με θεατές μόνο σε αμιγείς χώρους, κλειστούς ή ανοιχτούς και η χωρητικότητά τους θα ανέρχεται στο 80%.

Οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί. Στην πρώτη παράβαση για τα καταστήματα εμβαδού κάτω των 200 τ.μ., το διοικητικό πρόστιμο ορίζεται στα 2.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας από την επομένη, ενώ για τα καταστήματα εμβαδού άνω των 200 τ.μ., το πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας επίσης από την επομένη για 7 ημέρες.

Στην περίπτωση δεύτερης παράβασης, για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως τετραγωνικών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από την επομένη για 15 ημερολογιακές ημέρες.

Σε περίπτωση τρίτης παράβασης, για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφάνειας, προβλέπεται προσωρινή αφαίρεση άδειας λειτουργίας του καταστήματος για 60 ημερολογιακές ημέρες», είπε η Α.Πελώνη.

Στο ερώτημα αν τίθεται θέμα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων είπε: «Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο ισχύον πλαίσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Η υποχρεωτικότητα που ανακοινώθηκε είναι ένα ειδικό πλαίσιο. θα έρθει λοιπόν νομοθετικό πλαίσιο την επόμενη εβδομάδα που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε καμία περίπτωση με απολύσεις».

Η κα Πελώνη είπε ακόμα ότι «το πλαίσιο για τις δημόσιες δομές θα εξειδικευθεί εν ευθέτω χρόνω. Αυτό που έχει ανακοινωθεί αφορά τις ιδιωτικές δομές, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων κλπ και προβλέπει για όποιον αρνηθεί αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο τοπικών lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Έχουμε ξαναπεί ότι η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο δεν είναι μια γραμμική κατάσταση. Όπου χρειάζεται παρεμβαίνουμε, όπου χρειαστεί και το απευχόμαστε θα υπάρξουν σημειακές παρεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να πάει σε οριζόντιο lockdown και δεν θα πάει σε οριζόντιο lockdown από την στιγμή που υπάρχει όπως έχουμε ξαναπεί η ασπίδα του εμβολίου την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν όλοι και πρέπει να την αξιοποιήσουν».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail