Το Ιραν ως βασικό αγκάθι για όλους στη Συρία;

Freepen.gr - Οι στρατοί των Ηνωμένων Πολιτειών, της Τουρκίας, της Ρωσίας, του Ιράν και του Ισραήλ και οι πολιτοφυλακές τους που αναπτύσσονται στη Συρία δεν θα αποσύρουν τη χώρα χωρίς εγγυήσεις που προστατεύουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα, δήλωσε ο πρώην Τούρκος πρέσβης στη Συρία, Ömer Önhon.

Μπορούν να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των περισσότερων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, «αλλά το Ιράν παραμένει το βασικό σημείο διότι έχει μετατρέψει τη Συρία σε ένα προηγμένο μέτωπο και ακρογωνιαίο λίθο για την περιφερειακή της ατζέντα», έγραψε ο Önhon στο πρόσφατα δημοσιευμένο βιβλίο του, «Συρία μέσα από τα μάτια του πρέσβη», ανέφερε η παναραβική εφημερίδα Asharq Al-Awsat με έδρα το Λονδίνο την Κυριακή.

«Επομένως, η λύση απαιτεί την εκτέλεση όλων των άρθρων του ψηφίσματος 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ώστε η Δαμασκός να επιβάλει την κυριαρχία της σε ολόκληρη τη Συριακή επικράτεια και για τη δημιουργία μιας συριακής ηγεσίας που ενώνει όλους τους Σύριους», είπε.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα 2254 το 2015, το οποίο ενέκρινε έναν οδικό χάρτη για την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία, στο πλαίσιο της επιδίωξης μιας πολιτικής μετάβασης από τη Συρία για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

«Ο λαός της Συρίας θα αποφασίσει το μέλλον της Συρίας», ανέφερε το κείμενο.

«Οι μάχες ενδέχεται να έχουν τελειώσει σε μεγάλο βαθμό στη Συρία, αλλά η κρίση εκεί θα συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια, ειδικά με τα σημάδια ότι το ISIS και άλλοι εξτρεμιστές επανεμφανίζονται», δήλωσε ο Önhon.

Ο Önhon υπηρέτησε ως πολιτικός βοηθός στην τουρκική πρεσβεία στη Δαμασκό το 1988, διορίστηκε πρέσβης στη Συρία το 2009 και στη συνέχεια ειδικός απεσταλμένος στη Συρία το 2014.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail