Εκατοντάδες Αφγανοί πέρασαν στην Τουρκία

Freepen.gr - Εκατοντάδες Αφγανοί εθεάθησαν να διέρχονται στην Τουρκία από το Ιράν εν μέσω της συνεχιζόμενης εισροής προσφύγων που προκλήθηκε από τις μάχες μεταξύ των Ταλιμπάν και της αφγανικής κυβέρνησης.

Οι πρόσφυγες φάνηκαν να περπατούν προς το κέντρο της ανατολικής επαρχίας Βαν στις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με βίντεο που έδωσε η τουρκική πύλη ειδήσεων Aykırı και μεταδίδει το duvarenglish.com.

Η τοποθεσία των Αφγανών στο βίντεο είναι άγνωστη.

Οι ανησυχίες για μια πιθανή νέα εισροή προσφύγων στην Τουρκία από το Αφγανιστάν έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η βία μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν έχει αυξηθεί καθώς οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αποσύρονται.

Η υπηρεσία προσφύγων του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμά ότι 270.000 Αφγανοί έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας από τον Ιανουάριο, αυξάνοντας τον αριθμό των ατόμων που εξαναγκάστηκαν από τα σπίτια τους σε περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια.

Οι αναφορές των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας για κράτηση Αφγανών προσφύγων έχουν αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ωθώντας τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αμφισβητήσουν την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας.

Μετά από αντιδράσεις, ο υφυπουργός Εσωτερικών İsmail Çataklı είπε προηγουμένως ότι η κριτική για την ασφάλεια των συνόρων είναι σκόπιμη να δημιουργήσει την αντίληψη πως η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί τα σύνορά της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail