Κυριάκο αγωνιάς για την Λιθουανία, αλλά για το Αιγαίο και τον Έβρο, ΟΧΙ;

Είναι εντυπωσιακό ότι ένα μικρό κράτος όπως η Λιθουανία των 2,8 εκατ. κατοίκων κηρύσσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη τη χώρα ,επειδή οι παράνομες αφίξεις μεταναστών στο έδαφός της έφθασαν τις 150 την ημέρα! Καταγγέλλει δε άμεσα, ότι η Λευκορωσία σε συνεργασία με την Τουρκία (ποιαν άλλη;) υποκινεί την παράνομη μετανάστευση και παίρνει άμεσα μέτρα φύλαξης των συνόρων.

Ας συγκριθούν οι αντίστοιχες καταστάσεις με τις ελληνικές , όπου οι παράνομοι εισερχόμενοι έφθασαν τους χιλιάδες ανά ημέρα. 

Στην Ελλάδα μέχρι να παρθούν μέτρα και να αντιληφθούν ότι η Τουρκία υποκινεί τις ροές, πέρασαν χρόνια. Στην Λιθουανία δεν σκέφτηκαν να παραχωρήσουν την διαχείριση του μεταναστευτικού και τα κλειδιά της χώρας στις ΜΚΟ, όπως έχει κάνει η εδώ πολιτική ηγεσία! Ούτε να κάνουν μπίζνες με το μεταναστευτικό, ώστε οι ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις να βαπτίζονται αναπτυξιακά κεφάλαια και νέο όραμα για την νεολαία στην απασχόληση εργασίας. 

Ούτε ότι το μεταναστευτικό θα βοηθήσει το δημογραφικό πρόβλημα. Ούτε έστειλαν δυνάμεις καταστολής για να αποδεχθούν οι κάτοικοι των συνόρων καταστροφικές "δήθεν λύσεις" δια της βίας, όπως έκανε η ελληνική κυβέρνηση σε Χίο και Λέσβο.

Ο ΠΘ της Ελλάδας με ανάρτησή του στο Twitter τάχθηκε στο πλευρό της Λιθουανίας και καταδίκασε έντονα τη χρήση της παράνομης μετανάστευσης για την άσκηση πίεσης στην ΕΕ.

Το περίεργο βέβαια είναι ότι η Ε.Ε δεν σκέφτηκε να επιβραβεύσει με μπόνους δις ευρώ την Λευκορωσία ώστε να προβεί σε συγκράτηση των ροών, όπως κάνει τώρα στην Τουρκία (3,5 δις € το ελάχιστο) , επιδοτώντας ουσιαστικά το κράτος λαθροδιακινητή, αλλά ούτε και χρηματοδότησε την κατασκευή Υπερδομών στο έδαφος της Λιθουανίας για να είναι αυτή προετοιμασμένη για τις νέες αφίξεις, όπως γίνεται τώρα στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο!

Φαίνεται ότι για τους πολιτικούς μας η Λιθουανία πέφτει κοντύτερα, απ΄ ότι το Αιγαίο και η Θράκη! Διότι πέρα από τα την πολιτική των tweet, καλό είναι να δουν και την ουσία της πολιτικής που εφαρμόζεται σε κράτη μικρότερα και εμφανώς πιο αδύναμα από την Ελλάδα και πώς για τα ίδια δεδομένα (Λιθουανίας - Ελλάδας) , ως λύσεις προκρίνονται εκ διαμέτρου αντίθετες!

Εκτός από την πολιτική της υποταγής των εδώ εκπροσώπων μας, αποκαλύπτεται και η υποκρισία των Βόρειων χωρών όταν το πρόβλημα αγγίξει τα σύνορά τους. 

Για την Λιθουανία "Από τις αρχές Ιουλίου 779 παράτυποι μετανάστες πέρασαν τα σύνορα. Συγκριτικά, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους πέρασαν μόνο 636 άνθρωποι. Την περίοδο 2018-2020 η χώρα υποδεχόταν λιγότερους από 104 παράτυπους μετανάστες σε ετήσια βάση" (πηγή Πρώτο Θέμα).

Στην Λιθουανία ο συναγερμός για να σημάνει χρειάστηκε μόνο κάποιες μέρες αυξημένων ροών και η λήψη μέτρων ήταν άμεση. Στην Ελλάδα μετά από 6,5 χρόνια , οι πολιτικοί μας "ψάχνονται" ακόμα συνεχίζοντας τους πειραματισμούς πάνω στα σύνορα και στους ακρίτες.

Καμαρώνουν μάλιστα για τα πεπραγμένα τους , χωρίς ίχνος ντροπής.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail