Βραδυφλεγής βόμβα η έλλειψη αίματος στα νοσοκομεία

rdelarosa0 / pixabay
Οι τεράστιες ελλείψεις σε αίμα οδήγησαν την ΕΟΘΑ (Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας) σε καταγγελία στο υπουργείο Υγείας για ακόμη μία φορά, καθώς τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η ζωή των θαλασσαιμικών και δρεπανοκυτταρικών πολυμεταγγιζόμενων ασθενών αλλά και όλων των συνανθρώπων μας που χρήζουν μεταγγίσεων αίματος. 

Η ΕΘΟΑ έλαβε υπόψη της τις καταγγελίες του μέλους της ΠΑΣΠΑΜΑ ο οποίος στη δική του ανακοίνωση τονίζει ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να σταματήσουν οι μεταγγίσεις τις επόμενες μέρες στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» όπου παρακολουθείται ο μεγαλύτερος αριθμός πασχόντων : «Το τελευταίο διάστημα λόγω της μείωσης της παρεχόμενης ποσότητας αίματος από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό κατά το 1/3 από αυτό που στέλνουν, οι μεταγγίσεις μπορεί να αναβληθούν ή να γίνονται με μειωμένες ποσότητες παρά το γεγονός ότι οι ασθενείς φέρνουν και αιμοδότες» αναφέρει ο ΠΑΣΠΑΜΑ.

Μάλιστα την περασμένη Τετάρτη 7 Ιουλίου, τους ανακοίνωσαν ότι για τις επόμενες τρεις ημέρες δεν υπάρχει καθόλου αίμα για μετάγγιση, ενώ μετά από προσπάθειες η Ελβετία θα καλύψει κάποιες μονάδες αίματος αλλά είναι άγνωστο τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες. 

Οι ελλείψεις σε αίμα είναι μόνιμο φαινόμενο και δεν παρουσιάζεται μόνο κατά τους θερινούς μήνες. Οι πρώιμες ελλείψεις αίματος κατά τη φετινή θερινή περίοδο, οι οποίες παρατηρούνται και σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής στα οποία υπάρχουν Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας, αναμένεται να κορυφωθούν τους επόμενους μήνες λόγω των αδειών του πληθυσμού που θα μπορούσε δυνητικά να αιμοδοτήσει, του προσωπικού των Αιμοδοσιών αλλά και του 4ου κύματος της πανδημίας που λειτουργεί αποτρεπτικά στην προσέλκυση αιμοδοτών στα Νοσοκομεία.

Μεταξύ άλλων η ΕΟΘΑ απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να αιμοδοτήσουν στο νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” ή αν αυτό δεν είναι εφικτό σε όποιο νοσοκομείο μπορούν.

Στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» μπορούν να προσέρχονται καθημερινές και Σαββατοκύριακο πρωινές ώρες 9.00- 13.30 και την Παρασκευή το απόγευμα 16.00-19.00 κατόπιν επικοινωνίας στο τηλέφωνο 210 7452036. 

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι είναι απαραίτητο έστω και τώρα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να πάψει η ταλαιπωρία και η επιβάρυνση της υγείας των ατόμων με Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο και να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail