Ο κόμπος με την Τουρκία έφτασε στο κτένι και τα ψέματα πρέπει να τελειώσουν

Πλέον μια κοινή αντιμετώπιση των δημοκρατικών δυνάμεων για την Τουρκία ως μια συστημική πρόκληση για τη διεθνή τάξη που βασίζεται στους κανόνες εκτιμάται ως το απαραίτητο βήμα για την προετοιμασία κατά της Τουρκίας. Είναι πλέον διακριτό ότι η Τουρκία είναι μια απειλή που θα προκαλέσει συμβατική στρατιωτική χρήση ή ακόμη και πολεμικές επιχειρήσεις.

Δημήτρης Τσαϊλάς
υποναύαρχος ε.α.

Το ΝΑΤΟ επίσης πρέπει να αντιμετωπίσει την Τουρκία καθώς αποτελεί πρόκληση για τη συμμαχία. Αντιμετωπίζουμε κυβερνοεπιθέσεις και άλλες ασύμμετρες απειλές, όπως εκστρατείες παραπληροφόρησης και απόπειρες επιρροής στις διαδικασίες λήψης πολιτικών αποφάσεων, προσκλήσεις για δράση. 

Η Τουρκία εξοπλίζεται με σκοπό να γίνει περιφερειακή δύναμη όσον αφορά την υψηλή τεχνολογία. Οι τουρκικές εταιρείες βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο της τεχνολογίας συστημάτων παρακολούθησης. Και στον αγώνα για τον έλεγχο και την επιρροή της παγκόσμιας αμυντικής υποδομής, η Τουρκία παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην ανάπτυξη τεχνολογικών προτύπων, ιδιαίτερα σε μη στελεχωμένες πλατφόρμες.

Επεκτείνει επίσης τα πυρηνικά της σχέδια. 

Όλα αυτά μαζί προκαλούν την ασφάλεια της συμμαχίας και τις δημοκρατικές αξίες. Επιπλέον, η Τουρκία διεισδύει μέσω των άμεσων επενδύσεών της σε ευρωπαϊκές υποδομές, και αυτό απαιτεί επίσης συνειδητοποίηση των συμμάχων.

Εάν τα μέλη του ΝΑΤΟ πρόκειται να προστατεύσουν τις κοινές τους αξίες, είναι ζωτικής σημασίας να σταθούν ενάντια στις αυταρχικές δυνάμεις που θέλουν να υπονομεύσουν τους υπολοίπους συμμάχους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail