Ελληνικές παραλίες: Η παραλία που συνδυάζει ομορφιά και περιπέτεια

Οι ελληνικές παραλίες αποτελούν συχνά και μια έκπληξη η καθεμία. Είτε με την ιστορία τους είτε με την εικόνα που αντικρίζεις όταν βρεθείς εκεί. Υπάρχει μια τέτοια παραλία η οποία σε προϊδεάζει για την ιδιαιτερότητά της πριν καν την προσεγγίσεις. Κι αυτό γιατί για να κατέβεις, ο τρόπος είναι λίγο περιπετειώδης. Συγκεκριμένα χρειάζεσαι μια ξύλινη σκάλα η οποία δεν είναι και η πιο σταθερή που μπορείς να φανταστείς. Παλιότερα μάλιστα η κατάβαση σε αυτή την παραλία γινόταν με σκοινί. Ο λόγος για την παραλία Τσιγκράδο στη Μήλο. Μια από τις ελληνικές παραλίες που θα σου μείνει αξέχαστη… Βάλε την στην λίστα σου!

Από: exploringgreece.tv

Για να φτάσεις στην παραλία Τσιγκράδο, λοιπόν, θα πρέπει όπως είπαμε να κρεμαστείς κυριολεκτικά από μια ξύλινη σκάλα που αιωρείται. Πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να έχεις μια μικρή φυσική κατάσταση. Παλιότερα σε αυτή την παραλία μπορούσες να κατέβεις με ένα σκοινί οπότε τα πράγματα ήταν ακόμη πιο δύσκολα.

Μόλις, ωστόσο, κατέβεις το σημείο θα σε αποζημιώσει. Πρόκειται για μια από τις πιο άγνωστες ελληνικές με κρυστάλλινα, σμαραγδένια νερά τα οποία στο τέλος «αγκαλιάζονται» από τα βράχια που βρίσκονται περιμετρικά. Μπορείς να κάτσεις και να απολαύσεις το μπάνιο σου μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Να θυμάσαι, πάντα, ότι πρέπει να πάρεις το δρόμο της επιστροφής με την αντίστοιχη διαδρομή. Δηλαδή με την σκάλα. Η εμπειρία θα σε έχει αποζημιώσει. Αν τώρα θες κάτι πιο απλό στην Μήλο, το νησί διαθέτει μερικές από τις πιο ξεχωριστές ελληνικές παραλίες. Εκεί βρίσκονται επίσης και τα Θαλασσινά Μετέωρα της Ελλάδας, εκεί που έστηναν καρτέρι οι πειρατές.

Οι διακοπές στη Μήλο είναι ξεχωριστές ιδιαίτερα λόγω της μορφολογίας του νησιού που σε κάνει να συναντάς εικόνες σπάνιες και αξέχαστες. Σεληνιακά τοπία και απόκοσμη ομορφιά σε ένα νησί με ελληνικές παραλίες πολυφωτογραφημένες και όχι άδικα. Στο νησί θα βρεις καταλύματα σε όλες τις τιμές και για κάθε γούστο για να κλείσεις αυτό που ταιριάζει σε σένα και την συντροφιά σου. Η ποιότητα των παροχών είναι αρκετά υψηλή και δε θα απογοητευτείς.

Αν τώρα βρεθείς για διακοπές στην Μήλο, θυμήσου την συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις στο νησί και να φτιάξεις μόνος σου όταν επιστρέψεις. Ήξερες επίσης για τα θειωρυχεία της Μήλου και την άγνωστη ιστορία τους;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail