Κινητοποίηση της Κίνας ώστε η έρευνα για τον ιό να καταλήξει ή αλλού ή...πουθενά

obro1998 / pixabay
Στις 26 Μαΐου 2021, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι είχε ζητήσει από την αμερικανική κοινότητα πληροφοριών να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για τον προσδιορισμό της προέλευσης του ιού COVID-19. Τα ευρήματα των ΗΠΑ αναμένονται σε περίπου 90 ημέρες. Τώρα ξέρουμε τι κάνει η κυβέρνηση Μπάιντεν, αλλά τι θα κάνει η κινεζική κυβέρνηση ή το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ); Λαμβάνοντας υπόψη την στάση της Κίνας μέχρι στιγμής, είναι παράλογο να φανταστούμε ότι θα συνεργαστεί με την έρευνα των ΗΠΑ. Ούτε θα μείνει αδρανής περιμένοντας να μάθει τα συμπεράσματα της κοινότητας πληροφοριών των ΗΠΑ. Αντ 'αυτού, το ΚΚΚ θα κάνει ό, τι μπορεί για να διαμορφώσει την έκθεση και να διασφαλίσει ότι τα ευρήματα θα δημοσιοποιηθούν σε ένα πλαίσιο κορεσμένο από την κινεζική προπαγάνδα.

gatestoneinstitute.org - Pete Hoekstra / Παρουσίαση Freepen.gr

Πως θέλει η Κίνα να είναι η αφήγηση; Το ιδανικό αποτέλεσμα θα ήταν ότι ο ιός προήλθε εκτός της Κίνας. Σε αντίθετη περίπτωση, ένα αποδεκτό αποτέλεσμα θα ήταν, όπως τονίστηκε σε πρόσφατο άρθρο της Wall Street Journal (WSJ), ότι ο ιός "που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους και κατέστρεψε την παγκόσμια οικονομία" θα ήταν "μεταξύ των πιο σημαντικών μυστηρίων του κόσμου".

Υπάρχει ένα αποτέλεσμα που θα ήταν απαράδεκτο για το Κ.Κ.Κ.: η Κίνα θα κάνει σχεδόν τα πάντα για να αποτρέψει τις ΗΠΑ από το συμπέρασμα ότι ο ιός αναπτύχθηκε στο Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν. Το Κ.Κ.Κ. λαμβάνει ήδη μέτρα για να ενθαρρύνει τις ΗΠΑ να καταλήξουν στην «σωστή» κρίση και φαίνεται να έχει ανθρώπους στη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, που υποστηρίζουν πρόθυμα αυτές τις προσπάθειες.

Στις 5 Ιουλίου 2021, το The Lancet δημοσίευσε "Η επιστήμη, όχι η σπέκουλα, είναι απαραίτητη για τον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο το SARS-CoV-2 έφτασε στους ανθρώπους". Αυτή η επιστολή γράφτηκε από τους ίδιους «αξιόπιστους» εμπειρογνώμονες οι οποίοι στις αρχές του 2020, λίγο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, έσπευσαν να δηλώσουν - παρά τις υπερβολικά ανεπαρκείς ενδείξεις - ότι ο ιός αναπτύχθηκε φυσικά και δεν θα μπορούσε να κατασκευαστεί σε εργαστήριο. Αυτή η ψευδή αφήγηση έδωσε τον τόνο για περισσότερο από ένα χρόνο.

Τώρα, ενάμισι χρόνια αργότερα, το The Lancet βγήκε πάλι με μια αδικαιολόγητη απόρριψη της θεωρίας διαρροής εργαστηρίου, υποστηρίζοντας την έκκληση της G7 για μια νέα μελέτη καταγωγής του COVID, με επικεφαλής τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Μεταξύ των επανειλημμένων επιβεβαιώσεων "αλληλεγγύης ... με εκείνους στην Κίνα που [αντιμετώπισαν] το ξέσπασμα της πανδημίας", η επιστολή προειδοποιεί ευσεβώς ότι "μπορεί να χρειαστούν χρόνια επιτόπιων και εργαστηριακών μελετών για τη συγκέντρωση και τη σύνδεση δεδομένων απαραίτητων για την επίτευξη λογικών και αντικειμενικών συμπερασμάτων". Αυτός ο τύπος καθυστέρησης, που συνοδεύεται στρατηγικά από μια ισχυρή αλλά προσεκτικά επικυρωμένη επανάληψη του αρχικού ισχυρισμού ότι" πιστεύουμε πως η ισχυρότερη ένδειξη από νέα, αξιόπιστα και ομότιμα ​​αξιολογημένα στοιχεία στην επιστημονική βιβλιογραφία είναι ότι ο ιός εξελίχθηκε στη φύση, ενώ οι προτάσεις μιας εργαστηριακής πηγής διαρροής της πανδημίας παραμένουν χωρίς επιστημονικά επικυρωμένα αποδεικτικά στοιχεία που την υποστηρίζουν άμεσα σε επιστημονικά περιοδικά που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους. Το πιο σημαντικό, είναι ακριβώς αυτό που θέλει η Κίνα. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για την Κίνα από το να έχει το The Lancet ως αγγελιοφόρο, προσφέροντας επιστημονική αξιοπιστία σε αυτό που το ΚΚΚ θέλει να πιστέψει ο κόσμος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το The Lancet χρησιμοποιείται, είτε το συνειδητοποιεί είτε όχι, ως γρανάζι στη μηχανή προπαγάνδας του ΚΚΚ. Μπορεί να έχει τα δικά του συμφέροντα ή τα συμφέροντα των υπογραφόντων της επιστολής να προστατεύσει. Μερικά από αυτά τα άτομα μπορεί να έχουν συμμετάσχει στη μελέτη ιών, στη βελτίωση της λειτουργίας, στη συνεργασία με την κινεζική επιστημονική κοινότητα και ίσως ακόμη και στο εργαστήριο του Wuhan. Σε κάθε περίπτωση, είναι δύσκολο να μην αμφισβητηθεί η αντικειμενικότητά τους.

Ταυτόχρονα, ο ΠΟΥ επανεξετάζει δείγματα στην Ιταλία. Φυσικά, το Κ.Κ.Κ. ισχυρίζεται ότι αυτό δείχνει ότι ο ΠΟΥ διερευνά τώρα την πιθανότητα το COVID-19 να έχει αναπτυχθεί εκτός της Κίνας. Ορισμένοι ερευνητές υποστήριξαν ότι μελέτες για την προέλευση του ιού πρέπει να εξερευνήσουν άλλες περιοχές εκτός της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ισπανίας και της Βραζιλίας.

Η δημοσίευση της επιστολής στο The Lancet στις 5 Ιουλίου είναι ένα ισχυρό μήνυμα πως το ΚΚΚ έχει ξεκινήσει μια ενεργή εκστρατεία παραπληροφόρησης. Το Κ.Κ.Κ. θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσει πως ο ιός COVID-19 φαίνεται να προέρχεται από κάπου διαφορετικό από την Κίνα, ή ότι υπάρχει τόσο μεγάλη αβεβαιότητα που θα είναι πάντα ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου - όπως "Πού είναι ο Jimmy Hoffa θαμμένος;".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail