Όταν ανταλλάσσεις την ελευθερία για ένα μπέργκερ

Pexels / pixabay
Δικαιώματα, μόνο για όσους τα δικαιούνται. Ποιος το καθορίζει αυτά; Η εξουσία και η συμμόρφωση πρώτα στα μέτρα και τώρα στον καταναγκασμό μιας ιατρικής πράξης. Ως εκ τούτου, μετά την καταστρατήγηση τους, βιώνουμε τη διάλυσή τους, καθώς εκπορεύονται όχι από τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας αλλά από τις προθέσεις τις εξουσίας.

συγγραφέας

Μαλλιασε η γλώσσα μας να το λέμε. Ούτε αυτονόητα, ούτε σύμφυτα τα δικαιώματα αλλά υπό όρους και συνθήκες παραχωρήσεις εκ μέρους της εξουσίας στην οποία ανήκουν πλέον κι εκείνη τα αποδίδει όπου κι όποτε εκείνη κρίνει. 

Ο φασισμός και ο ναζισμός ηττήθηκαν στο μεγάλο πόλεμο και κυριάρχησαν στο τέλος της μεγάλης ειρήνης. Κανείς δε δικαιούται πλέον να κάνει την πάπια. Ή είμαστε μαζί ή με τους Ναζί. Για να παραφράσουμε: Να ζει κανείς ή Ναζί; Και η απάντηση στο μεγάλο ερώτημα έχει δοθεί εδώ κι αιώνες.

Ελευθερία ή θάνατος. Όποιος ανταλλάσσει την Ελευθερια τη δικιά του ή των άλλων για ένα μπέργκερ ή για 150 ευρώ, είναι ένας πολύ φθηνός άνθρωπος και να 'ναι απολύτως σίγουρος ότι κι αυτουνου την αξία της ζωής του θα την κλέψουν στο ζ΄θγι οι νταβατζηδες των δικαιωμάτων. 

* O Πέτρος Αργυρίου διαχειρίζεται το ιστολόγιο agriazwa.blogspot.gr και παρουσίασε το γνωστό ντοκιμαντέρ ΠΑΝΔΗΜΑΓΩΓΟΙ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail