Ο Κόφι Ανάν πέθανε, το σχέδιό του όχι

Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Κόφι Ανάν και 17 χρόνια μετά την παμψηφεί απόρριψη του ομώνυμου σχεδίου του από τους Κυπρίους (!) έχουμε στην Ελλάδα πολιτικούς που θρηνούν για αυτό. Πράγματι, αν είχε γίνει τότε δεκτό αυτό το σχέδιο που εξίσωνε τον θύτη με το θύμα, όλα θα ήταν πιο εύκολα:

Οι Τούρκοι δε θα ήταν τόσο παράνομοι όταν κάνουν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, γιατί δε θα υπήρχε ούτε Κύπρος ούτε ΑΟΖ. 

Και έτσι ούτε η ΕΕ θα εκτίθετο, ούτε και οι ελληνικές ηγεσίες θα αισθάνονταν άβολα, διότι δεν έχουν βγάλει άχνα για αυτό το γεγονός. Κατά τα λοιπά, η μόνη τρομακτική συνέπεια για την Τουρκία είναι ότι δε θα οφεληθεί από τη «θετική ατζέντα» που της υπόσχονται, αν κάτσει φρόνιμα και δεν τους εκθέτει τόσο χοντρά. 

Μέχρι τότε βέβαια μπορούν να της πωλούν υποβρύχια, να της δίνουν επιδοτήσεις και να κάνουν επενδύσεις αξιοποιώντας το φθηνό εργατικό της δυναμικό.

Σχόλιο του Τάσου Λαυρέντζου

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail